Dionice Facebooka tonu nakon najave promjene News Feeda

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Jan.2018, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dionice Facebooka tonu nakon najave promjene News Feeda

NEW YORK - Nakon što je u četvrtak objavljeno da se Facebook vraća u staro izdanje, odnosno da ćemo na news feedu opet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase, dionice Facebooka su već u petak pale za gotovo pet posto, piše Independent.

Forbes je izračunao da će ovaj potez Marka Zuckerberga koštati 3.3 milijarde dolara, što je oko 4,4% >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << njegovog ukupnog osobnog bogatstva.

Zuckerberg je očito popustio pritiscima, jer su 2017. godine dobili milijune kritika na izgled naslovne stranice Facebooka koji je često pretrpan oglasima firmi.

"Jedan od naših područja fokusa u 2018. je da osiguramo da je vrijeme provedeno na Facebooku vrijeme koje je dobro provedeno.

Izgradili smo Facebook kako bismo pomogli ljudima da ostanu povezani i kako bismo nas zbližili s ljudima koji su nam bitni. Zato smo uvijek stavljali prijatelje i obitelj u jezgru tog iskustva. Istraživanje pokazuje da jačanje naših odnosa jača našu dobrobit i sreću. Ali u posljednje vrijeme dobili smo povratne informacije od naše zajednice da javni sadržaj - objave tvrtki, brendova i medija - zagušuje osobne trenutke koji nas vode da se više povežemo jedni s drugima", napisao je Zuckerberg u četvrtak.

Iz Facebooka kažu da su uvjereni da je promjena dugoročno isplativa i da im je najvažnija sreća korisnika koji žele više objava prijatelja, a manje lažnih vijesti i plaćenog sadržaja.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog promjena u načinu funkcionisanja News Feeda Zuckerberg izgubio 3,3 milijarde dolara

Izvor: Capital.ba, 14.Jan.2018

MENLO PARK, Osnivača Facebooka Marka Zuckerberga odlučnost da uvede promjene u načinu funkcionisanja News Feeda, tako što će manje isticati postove kompanija, robnih marki i medija, a više objave rodbine i prijatelja, koštala je čak 3,3 milijarde dolara.  Independent piše da su dionice Facebooka...

Nastavak na Capital.ba...

Deonica fejsbuka pale zbog najave promena

Izvor: JUGpress.com, 14.Jan.2018

NJU JORK..Nakon što je u četvrtak objavljeno da se fejsbuk  vraća u staro izdanje, odnosno da ćemo na njus fiduopet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase, deonice Facebooka su već u petak pale za gotovo pet posto, piše Independent...Forbes je izračunao da će ovaj potez Marka Zuckerberga...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.