Štrajkovima vrućina ne smeta

Izvor: B92, 14.Jul.2011, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkovima vrućina ne smeta

Beograd, Sombor -- Uprkos vrelim danima protesti ne jenjavaju. Štrajkovaće 55 radnika podizvođača kompanije "Partner dok" zbog neisplaćenih dugova i radnici "Borelija" u Somboru.

Samo dan pošto su premijer Mirko Cvetković i ministar Oliver Dulić obišli gradilište na mestu kasarne Vojvoda Stepa Stepanović, 55 radnika podizvođača, kompanije "Partner dok", najavili su protest jer preduzeću nije isplaćeno oko 70 miliona dinara duga za izvedene radove.

Prema tvrdnjama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suvlasnika "Partner doka" Voje Ivanovića, to preduzeće je angažovala firma "Deneza M", za koju se spekuliše da je u većinskom vlasništvu biznismena Milana Beka.

Ivanović objašnjava da Republička građevinska direkcija redovno uplaćuje novac, ali do problema dolazi kada "Deneza M" treba da ga prosledi dalje.

"Mi smo spremni da blokiramo gradilište u Vojvode Stepe da bi došli do svojih para. Radnici na gradilištu, koji rade na 40 stepeni, primaju redovno svoje plate zahvaljujući našem trudu, pošto mi rasprodajemo imovinu da bi ispoštovali sve te ljude. Ministri dolaze, slikaju se i sve to lepo izgleda, divno. Gradilište raste, ali raste zahvaljujući našim parama", kaže on.

"Novac koji Republička građevinska direkcija daje 'Denezi' ne dolazi do nas. Ono što nas buni je da se pored cele ovakve situacije forsira domaća građevina, gde par građevinskih giganata davi zdrave građevinske firme u Srbiji", dodaje Ivanović.

Protest i u Somboru

U Somboru će jednosatni štrajk upozorenja održati radnici "Borelija".

Oni zahtevaju da se preispita prodaja "Borelijeve" imovine koja treba da bude predmet međudržavnih sporazuma Srbije i Hrvatske.

Sindikalci tvrde da je prodaja nezakonita i zahtevaju da im se obezbedi 30 odsto udela u vlasništvu te kompanije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.