Cvetković ko Mrka: Stanovi pre roka

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jul.2011, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković ko Mrka: Stanovi pre roka

Premijer Mirko Cvetković je prilikom obilaska gradilišta stanova na mestu nekadašnje kasarne "Stepa Stepanović" u Beogradu, ocenio da će neki radovi biti završeni i pre roka.

Cvetković je rekao da se može očekivati da će masovnost ponude uticati na stabilizaciju cena stanova u Srbiji.

Premijer je, obilazeći stambeno-poslovni kompleks u izgradnji na mestu nekadašnje kasarne, kazao da to gradilište "predstavlja najveći poduhvat stambene izgradnje u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tridesetak godina u Srbiji" i izrazio nadu da će prema planu već početkom naredne godine biti useljeni prvi stanari.

"Gradnja ide odlično i mislim da će neke stvari biti završene i pre roka", kazao je on podsetivši da na tom gradilištu direktno ili indirektno radi 30.000 ljudi.

Cvetković je naveo da se pokazalo da je gradilište poprimilo mnogo širi značaj od prvobitne namere pomoći građevinskoj industriji pogođenoj krizom, jer je pored zapošljavanja velikog broja ljudi omogućilo i da više od 4.500 porodica dobije kvalitetne stanove po povoljnim cenama od 1.250 do 1.290 evra po kvadratnom metru.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić kazao je da će "ovaj projekat biti izveden u rokovima koji su zadati, bez i jednog skandala".

Prema njegovim rečima, u Srbiji će ove godine biti zaposleno 80.000 građevinskih radnika, jer je pored izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na Voždovcu, aktivno ili će biti aktivirano 247 gradilišta koje vodi Vlada Srbije.

"Zahvaljujući ovakvim projektima, spasili smo građevinsku sezonu, a u prvom kvartalu grdajevinska industrija beleži rast nakon dve i po godina krize, a i jedina smo zemlja na Balkanu koja beleži rast u toj oblasti sa 60 odsto više ugovorenih radova nego u istom periodu prošle godine", kazao je Dulić.

On je izrazio očekivanje da će biti otvoreno nekoliko novih stambenih projekata, pre svega u oktobru u naselju "Dr Ivan Ribar" na Novom Beogradu, kao i izgradnju socijalnih stanova u 12 gradova Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.