Izvor: Radio 021, 10.Jun.2020, 22:00

Policija Crne Gore protiv održavanja litija

Direktor Uprave policije Crne Gore, Veselin Veljović, rekao je da policija neće dozvoliti javne skupove kojima se krše mere donete radi suzbijanja zaraze korona virusa.

On je upozorio da će se procesuirati svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore.

Mitropolit Crnogorsko-primorski SPC Amfilohije je u utorak najavio da će od nedelje, 14. juna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ponovo krenuti litije u Crnoj Gori protiv Zakona o slobodi veroispovesti. Litije su priređivane od kraja decembra do marta kada su prekinute zbog mera za suzbijanje epidemije.

Veljović je rekao da veruje da je organizator javnih okupljanja svestan činjenice da je očuvanje zdravlja građana prioritet i da bi okupljanje "podsticalo tenzije i doprinelo stvaranju uznemirenja javnosti".

"Podsećam javnost da se u samo jednom 'klasteru' sa litije, koronavirusom inficiralo oko 70 osoba, što nam govori da su javna okupljanja i dalje realna pretnja i rizik po zdravlje građana", kazao je Veljović.

On je kazao da policija neće obezbeđivati javne skupove koji nisu prijavljeni po proceduri utvrđenoj zakonom. U Crnoj Gori je dopušteno da se najviše 200 ljudi okupi na javnom mestu - i napolju i unutra, uključujući i svadbe i sahrane.

Crna Gora se proglasila za "Corona Free Destinaciju" i tvrdi da nema nijednog obolelog od korona virusa.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.