Grad Beograd: U kojoj fazi je uklanjanje bespravnog objekta u Studentskoj?

Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda uputio je zahtev gradskoj opštini Novi Beograd da se izjasni "u kojoj fazi je postupak uklanjanja bespravnog objekta u Studentskoj ulici br. 45a".

Zahtev grada usledio je nekoliko dana pošto je Sekretarijat za poslove legalizacije objekata grada Beograda doneo Zaključak o obustavi postupka legalizacije bespravnog objekta u Studentskoj 45a, kažu u gradskom sekretarijatu.

Ovaj bespravni objekat u vlasništvu Alili Amdija 26. oktobra 2017. godine kupio je Rade Dedović, ujak predsednika gradske opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića koji ga je srušio do temelja i izgradio novi objekat na dve etaže.

U zahtevu Sekretarijata za inspekcijske poslove grada Beograda navedeno je da se od gradske opštine Novi Beograd zahteva da dostavi dinamiku i plan ukljanjanja bespravnog objekta u Studentskoj 45a, kako kažu, "imajući u vidu da su sredstva za uklanjanje objekta obezbeđena od strane grada i da je uklanjanje objekta započelo 22. maja 2017. godine".

Gradski menadžer Goran Vesić više puta je javno optužio predsednika gradske opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića da je direktno odgovoran zato što je izgrađen bespravni objekat u Studentskoj 45a u vlasništvu Šapićevog rođenog ujaka Radeta Dedovića.

Prema Vesićevim rečima, bespravni objekat u vlasništvu Šapićevog ujaka izgrađen je na zemlji čija je namena javna i predviđena za studentski standard kao i da je njegovom izgradnjom ugrožena bezbednost studenata, jer je zatvoren ulaz u studentsko naselje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво