SNP traži da Skupština Srbije poništi odluku o konfiskaciji "Trepče"

Srpska narodna partija zatražila je od Skupštine Srbije da poništi odluku privremenih organa Kosova o konfiskaciji rudarsko-metalurškog kombinata "Trepča" i da je proglasi nelegalnom.

Srpska imovina na Kosovu i Metohiji je neotuđiva svojina države Srbije i njenih građana, a pokušaji kosovskih vlasti da privatizuju srpska preduzeća i da ih pretvore u javnu imovinu lažne države Kosovo predstavljaju direktno kršenje Ustava i međunarodnog prava, saopšteno je iz te stranke.

SNP podseća da je Srbija u poslednjih 60 godina uložila više od 17 milijardi dolara u putnu, energetsku i telekomunikacionu infrastrukturu na KiM čime je ostvarila i u tom periodu potvrdila vlasništvo nad 80 odsto infrastrukturnih i privrednih kapaciteta u južnoj srpskoj pokrajini.

Pravo svojine je apsolutno i neprikosnoveno pravo u svakom demokratskom društvu na svetu i zato Srbija mora da učini sve da, uz pomoć svojih iskrenih prijatelja i saveznika u međunarodnoj zajednici, spreči otimanje srpske imovine na KiM, smatra SNP.

"SNP upozorava da je Srbija otišla predaleko u činjenju štetnih ustupaka prema EU po pitanju Kosova i Metohije i poziva Beograd da insistira na doslednom poštovanju međunarodnog prava i primeni Rezolucije 1244, oslanjajući se na tom putu na svu pomoć i podršku koju može da dobije od prijateljske Rusije i njenog lidera Vladimira Putina", zaključuje ta stranka u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије