Lukač: MUP RS podneo krivičnu prijavu protiv Orića

Policija u Bijeljini podnela je krivičnu prijavu bijeljinskom Okružnom tužilaštvu protiv ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića zbog zločina nad Bošnjacima, kaže ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Kako su preneli banjalučki mediji, Lukač je naveo da je krivična prijava podneta na osnovu istrage koju je sprovela policija u Bijeljini u saradnji sa tamošnjim okružnim tužilaštvom, odnosno na osnovu saznanja i izjava svedoka u istrazi.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske nije želeo da iznosi detalje krivične prijave, ali je rekao da se, između ostalog, Oriću stavlja na teret da je naredio ubistvo jednog oficira JNA bošnjačke nacionalnosti, koji se "Oriću stavljao na raspolaganje, ali je on u njemu video konkurenciju".

Lukač je dodao da se nada da će Tužilaštvo uspeti da dokaže Orićevu krivicu na osnovu informacija i izjava svedoka, koji je prikupila policija RS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво