Kosovo od sutra članica Uefe?

Zvaničnici Fudbalske federacije Kosova izjavili su da očekuju da Kosovo od sutra postane članica Uefe, tvrdeći da bi zatim Kosovo ubrzo moglo da bude prihvaćeno i u članstvo Fife.

Kongres Uefe održava se sutra u Budimpešti, gde će u službenoj poseti danas biti i kosovski premijer Isa Mustafa.

Njegova poseta je bilateralna, ali se ne isključuje da će Mustafa iskoristiti boravak u Mađarskoj i za lobiranje prijema Kosova u evropsku fudbalsku federaciju.

Generalni sekretar Fudbalske federacije Kosova Erol Salihu rekao je prištinskim medijima da su ispunjeni svi zahtevi Federacije da Kosovo bude primljeno u tu međunarodnu organizaciju.

"Malo je unapred reći da smo sav posao uradili na najbolji mogući način u nekoliko meseci lobiranja, ispunjavanja kriterijuma sportske federacije. Politika je odigrala svoju ulogu. Veliki je uspeh što su zvaničnici Uefe i Fife pokazali spremnost da na dnevni red stave glasanje o prijemu Kosova", rekao je Salihu.

On dodaje da je optimista i da je Kosovo pred "važnim, istorijskim trenutkom za fudbal".

Salihu kaže da Kosovo nema valjanu sportsku infrastrukturu za međunarodne utakmice, ali je uveren da može da se uradi više na tome, tako da timovi i reprezentacija imaju bolje uslove za međunarodna takmičenja.

Kosovo je od pre dve-tri godine imalo pravo na prijateljske međunarodne utakmice.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво