RTS odbacio prigovor SRS-a

Javna medijska ustanova RTS odbacila je prigovore SRS-a da ta stranka nije imala tretman adekvatan i jednak sa drugim strankama u programu Javnog servisa tokom predizborne kampanje.

U saopštenju RTS-a se podseća da je lider SRS-a Vojislav Šešelj na konferenciji za novinare u sredu saopštio da će ta partija tražiti smenu direktora i urednika Informativnog programa te medijske kuće zbog navodno lošeg tretmana SRS-a tokom predizborne kampanje.

"Uvažavajući pravo SRS-a da pokrene takvu inicijativu, Kolegijum RTS-a ujedno predočava i činjenice koje govore da je ta stranka u našem programu imala i bolji tretman nego druge vanparlamentarne stranke", navodi se u saopštenju.

RTS navodi da je urednik emisije "Oko" dva puta pozivao lidera radikala da gostuje u toj emisiji uoči izbora.

"Poziv i uslovi gostovanja bili su isti za sve – poziv za intervju u trajanju od 40 minuta bio je upućen isključivo nosiocima najvećih lista", stoji u saopštenju.

Taj poziv su prihvatili svi pozvani osim predsednika Srpske radikalne stranke.

U emisiji "Oko" gostovali su Boris Tadić, Ivica Dačić, Sanda Rašković Ivić, Bojan Pajtić i Aleksandar Vučić. Vojislav Šešelj je tražio da ga u "Oku" zameni funkcioner te stranke Nemanja Šarović, na šta urednik emisije nije pristao.

Navode da je Šarović gostovao dva puta u poslednjoj nedelji kampanje u emisiji "Reč na reč", u kojoj su stranke imale pravo da same odluče ko će ih zastupati.

Dva nastupa u predizbornim debatama dobilo je sedam najvećih lista, iz čega se lako da zaključiti kako je RTS tretirao Srpsku radikalnu stranku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво