Muguruza bolja od Jelene, i dubl poražen za maksimalan trijumf Španije!

Janković - Muguruza 0:2 (3:6, 4:6). Fed kup reprezentacija Španije pobedila je u Kraljevu selekciju Srbije, nakon što je Gabrinje Mugurusa bila bolja od Jelene Janković sa 2:0 u setovima, i time svojoj zemlji donela za nas nedostižno vođstvo od 3:0. Priliku da ublaže poraz imale su Ivana Jorović i Nina Stojanović, ali su i one poražene od Lare Aruabarene i Ludres Domingez sa 2:1 po setovima 4:6, 7:6 (8:6), 10:7.

Teniska reprezentacija Srbije igraće u baražu za opstanak u Svetskoj grupi B Fed kupa, pošto je selekcija Španije danas u Kraljevu povela sa nedostižnih 3:0.

Odlučujući, treći bod u duelu prvog kola Španiji je donela Garbinje Muguruza, koja je savladala Jelenu Janković u dva seta - 6:3, 6:4.

Prva dva boda Španiji su juče donele Muguruza i Karla Suarez Navaro pobedama nad Ivanom Jorović, odnosno Jelenom Janković.

Jankovićeva je dobro otvorila današnji meč u Kraljevu, odmah u prvom gemu je imala tri brejk lopte, ali je Muguruza uspela da se odbrani. Ono što tada nije pošlo za rukom srpskoj teniserki bilo je u trećem gemu, kada je oduzela servis protivnici i povela sa 2:1.

Tu prednost, međutim, Jankovićeva nije dugo zadržala, pošto je Muguruza već u narednom gemu vratila brejk, a potom napravila još jedan u šestom gemu, što joj je bilo dovoljno za prednost od 1:0 u setovima.

Kao i prvi, Jankovićeva je na isti način otvorila i drugi set. Napravila je brejk i povela sa 2:0, ali nije uspela da ga potvrdi, pa je španska teniserka odmah uzvratili ribrejkom.

Obe teniserke su nakon toga bile sigurne na svoj servis, sve do devetog gema, kada je Muguruza napravila odlučujući brejk i tako donela pobedu svojoj reprezentaciji.

Španija će, nakon ove pobede, igrati u plej-ofu za povratak u Svetsku grupu, dok Srbiju čeka borba za opstanak u B grupi.

Priliku da ublaže poraz Srbije imale su Ivana Jorović i Nina Stojanović; sjajno su počele meč, osvojile prvi set sa 6:4. Potom su u drugom setu u tri navrata uspele da vrate brejk i izbore taj-brejk, međutim Špankinje su imale više koncentracije i dobile ovaj period sa 8:6.

U odlučujućem produženom taj-brejk setu protivnice su ponovo bolje snašle, iskoristile greške naših teniserki i trijumfovale rezultatom 10:7.

Tok meča: 

14.30 - Kraj drugog seta, 6:4 za Muguruzu i pobeda od 2:0. 

14.24 - Brejkom u devetom gemu drugog seta Muguruza dolazi na korak od pobede - vodi 5:4 i servira. 

14.00 - Uzvraća španska teniserka sa dva vezana gema - 2:2. 

13.55 - Odličan Jelenin početak u drugom setu, pravi brejk i vodi sa 2:0. 

13.48 - Kraj prvog seta, osvojila ga je Gabrinje Muguruza sa 6:3. Težak zadatak je pred Jelenom...

13.34 - Novi brejk za Muguruzu, koja sada vodi sa 4:2. 

13.24 - Ekspresno uzvraća španska igračica, već je 2:2! 

13.20 - Evo brejka za Jelenu i Srbiju - 2:1 i servis! 

13.11 - Počeo je meč, prva servira Muguruza. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара