Dačić: Srbija je važna, ostavite svađe po strani

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je da će u decembru zakazati stranačku skupštinu na kojoj će se raspravljati o najvažnijim političkim pitanjima i pozvao sve u stranci na jedinstvo, kao i na ostavljanje po strani unutrastranačkih i međustranačkih konfrontacija.

Na izbornoj konferenciji gradske organizacije SPS na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo, Dačić je rekao da će stranačku skupštinu zakazati povodom 25 godina stranke i povodom, kako je naveo, sledećih 25 godina SPS, navodeći da je Srbiji potrebna jedinstvena i moderna SPS sa jasnim programom.

Dačić je naveo da SPS u vladi koju predvodi Aleksandar Vučić želi da nastavi da ulaže maksimalne napore i pomogne u borbi za moderniju Srbiju.

On je ocenio da socijalisti treba da imaju politiku prilagođenu vremenu u kome živimo, ali da u SPS nema nikakvih dilema niti bilo kakvih podela o tome kojim putem treba Srbija da ide dalje i poručio da treba ostaviti po strani međusobne svađe, unutarstranačke i međustranačke konfrontacije.

“Kada je reč o našoj partiji, predstoji priprema i konsolidacija za pokrajinske i lokalne izbore sledeće godine, ali još važnije od toga je da napravimo pravi programski identitet naše stranke””, rekao je Dačić.

On je naveo da je danas politička klima i sitaucija drugačija i specifična u odnosu na ranije jer postoji jedna velika stranka i čitav niz malih opozicionih.

Dačić kaže da socijalisti treba smelije da otvore vrata za izbor mladih ljudi na rukovodeće funkcije u partiji.

Vanrednu izbornu konferenciju gradske organizacije SPS Beograd otvorio je dosadašnji predsednik beogradskog odbora socijalista Aleksandar Antić koji je na poslednjem kongresu stranke izabran za zamenika predsednika SPS-a.

Za novog predsednika gradske organizacije SPS Beograda predložen je Nikola Nikodinović, koji obavlja funkciju predsednika Skupštine grada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије