Читај ми!

Prevrnuo se trajekt na Filipinima, najmanje 36 žrtava

Trajekt sa 189 putnika i člana posade prevrnuo se u centralnim Filipinima zbog ogromnih talasa. Poginulo najmanje 36 osoba, a najmanje 118 je preživelo.

Za sada nije jasno da li su preživeli spaseni ili su sami došli do obale plivajući, prenosi Tanjug.

Policija je rekla da se na trajektu "Kim Nirvana" nalazilo 173 putnika i 16 članova posade, prenosi 

Lokalna obalska straža navodi da je trajekt zaplovio iz grada Ormok u centralnom delu Filipina ka ostrvu Kamotes, kad se prevrnuo i počeo da tone, javila je agencija AFP.

Trajekti su okosnica pomorskog prevoza između ostrva koja čine Filipine, ali je taj vid saobraćaja loše regulisan, a plovila se slabo održavaju, što je poslednjih godina rezultovalo čestim nesrećama sa stotinama žrtava.

Najgora takva nesreća se dogodila 1987. godine, kad se trajekt "Donja Pas" sudario sa naftnim tankerom, pri čemu je poginulo više od 4.300 ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара