Читај ми!

Kosovo, uhapšene devojke koje su htele da se pridruže IS

Kosovska policija uhapsila je dve devojke koje su planirale da se pridruže organizaciji Islamska država, piše prištinski dnevnik "Zeri". Ekrem Hasani iz opštine Klina, koji je otišao da se bori na strani džihadista, ubijen je u sredu.

Ćendresa Zejnulahu i Altina Saljihu iz sela Trpeza kod Vitine, drugarice iz detinjstva, krenule su 28. marta, bez ičijeg znanja, da se priključe islamističkim grupama u Siriji, prenosi Tanjug.

Devojke su uhapšene u pokušaju ilegalnog prelaska granice sa Makedonijom, navodi dnevnik Zeri, a njihovi roditelji nisu znali ništa o planovima za odlazak u Siriju.

Zeri navodi da neki imami već neko vreme upozoravaju da su kosovske institucije i Islamska zajednica Kosova odgovorni za širenje verskog ekstremizma.

Devojčice su, inače, učenice završnih razreda osnovne škole "Hisen Trpez" u selu Trpezi, a ovaj događaj šokirao je sve meštane tog sela u kome živi oko 2.200 stanovnika.

Ekrem Hasani iz opštine Klina na Kosovu i Metohiji, koji je otišao u Siriju da se bori za Islamsku državu, ubijen je u sredu, pišu prištinski mediji.

Hasani je, prema izvorima lista Ekspres, ubijen tokom borbe u jednom gradu Sirije, čije ime se ne navodi, a o njegovoj pogibiji se saznalo u subotu, prenosi Tanjug.

Inače, Ekrem i njegov brat Arben Hasani su u Siriju otišli sa porodicama, podseća list.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво