Читај ми!

Novak u četvrtfinalu, na redu je Raonić

Đoković - Miler 3:0 (6:4, 7:5, 7:5). Najbolji teniser sveta Novak Đoković u tri seta savladao Žila Milera u osmini finala Australijen opena. "U određenim trenucima se nisam osećao prijatno", rekao je Đoković. Naredni rival Miloš Raonić.

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je savladao Luksemburžanina Žila Milera sa 3:0 (6:4, 7:5, 7:5).

Najbolji srpski teniser je koristeći defanzivnu igru uspeo da neutrališe Milera i mirno uplovi u četvrtfinalnu luku u Melburnu gde će se sastati sa Kanađaninom Milošem Raonićem, koji je bio bolji od Španca Felisijana Lopeza sa 3:2 u setovimna.

Đoković od početka do kraja meča nije menjao ritam, po potrebi je izlazio na mrežu i efikasno rešavao probleme.

Srpski teniser je u prvom setu prepustio Luksemburžaninu da vodi igru, da bi u sedmom gemu napravio prvi iskorak i došao do brejka, a potom do kraja seta sačuvao prednost.

U nastavku meča Đoković nije menjao taktiku, ponovo je čekao pravi trenutak kako bi napao servis protivnika, što mu je pošlo za rukom u 11. gemu, kada je napravio drugi brejk u meču, a potom uspešno servirao za vođstvo od 2:0 u setovima.

Sličan pristup igre Đoković je imao i u trećem delu meča, kada je Miler imao i nekoliko brejk lopti, ali nije uspeo da nađe rešenje za igru srpskog asa, koji mu ponovo u finišu - u 11. gemu oduzima servis i na kraju koristi prvu meč loptu.

Đokoviću je ovo osmo uzastopno četvrtfinale Melburna u karijeri, a protiv sledećeg protivnika Raonića ima maksimalan skor od 4:0.

Novak je, nakon meča, rekao da je imao sreće jer ga je služio servis u važnim trenucima.

"Miler je generalno odličan teniser, koji veoma kvalitetno servira. U određenim trenucima se nisam osećao prijatno, mnogo sam klizao. Miler zaslužuju sve poštovanje. Imao sam sreće da serviram veoma dobro u važnim momentima trećeg seta i da mu ne dozvolim da profitira u ključnim trenucima", rekao je Đoković odmah posle meča.

Njegov naredni protivnik biće kanadski teniser Miloš Raonić.

"Raonić je jedan od trojice,četvorice momaka buduće generacije. Ako neko tako dobro servira, onda svakako ima prednost nad protivnicima, tako da ću morati dobro da vraćam serivse ako želim pobedu", rekao je Đoković.

Ovako je protekao meč: 

14.00 - Kraj meča. Novak Đoković je savladao Žila Milera sa 3:0 i zakazao duel sa Milošem Raonićem u četvrtfinalu turnira. 

13.40 - Ne predaje se Žil Miler, pruža veliki otpor Đokoviću u trećem setu. Rezultat je 4:4. 

13.10 - Možda malo teže nego što je očekivano, Novak Đoković je osvojio i drugi set, rezultatom 7:5. 

12.55 - Neizvesno je u Melburnu, rezultat je 5:5. 

12.35 - Drugi set je počeo vrlo slično prvom, nerešeno je, 2:2. 

12.25 - Prvi set je završen, Đoković ga je osvojio rezultatom 6:4. 

12.10 - Prvi brejk na meču pravi Đoković i vodi sa 4:3. 

12.00 - Rezultat je 2:2. Oba tenisera veoma sigurna na svom servisu, još uvek nema brejka. 

11.50 - Počeo je meč u Melburnu, prvi je na servisu Miler. 

11.20 - Očekuje se početak duela Đokovića i Milera. Meč će se igrati na terenu na kome trenutno Venus Vilijams i Radvanjska vode ravnopravnu i neočekivano dugu dorbu za četvrtfinale. Trenutni rezultat je 1:1 (6:3,2:6) i igra se odlučujući set posle čega na teren izlaze Đoković i Miler.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво