Standard hoće Jankovića

Sportska vest dana u Belgiji je situacija u vezi sa Standardom iz Liježa. Ovaj čuveni klub ostao je juče bez trenera posle poraza od Zulte Varegema. Jedan od najbogatijih klubova u Belgiji, brzo je krenuo u potragu za novim trenerom a prvi na spisku je Aleksandar Janković.

Aleksandar Janković, bivši trener Crvene zvezde i mlade reprezentacije Srbije, trenutno vodi Mehelen što situaciju čini zanimljivijom. Naime 42-ogodišnji trener ima ugovor sa ovim belgijskim klubom ali to nije sprečilo Standard da pokuša da ga dovoede.

Kako se nezvanično saznaje Janković je odbio ponudu jer je zadovoljan poverenjem koje ima u klubu i atmosferom u kojoj radi.

Uostalom predsednik Mehelena Johan Timermans je izjavio:

"Jankovićev agent nas je obavestio da naš trener neće napustiti klub ni za džak para. Tako da je za nas ta priča završena."

Posle promenljivog starta sa Mehelenom Janković je stabilizovao ekipu. U prvih šest kola imali su četiri poraza, istina uz pobede nad dva tima iz vrha Klub Brižom i Genkom, a u prethodnih šest utakmica ima samo jedan poraz.

Za vikend igrali su 1:1 sa šampionom i vodećim timom Andrlehtom iako su nekoliko puta pogađali stativu a u poslednjem minutu utakmice imali najbolju priliku na utakmici.

Janković je još jednim gestom izazvao veliko poštovanje u Belgiji. U ovoj dvojezičnoj zemlji govori se francuski i holandski (flamanski). Srpski trener perfektno govori francuski a za dva i po meseca boravka u Begliji počeo je da govori i flamanski što je ostavilo značajan trag na domaću javnost.

Pored Jankovića od Srba u Mehelenu su još Ivan Obradović, Miloš Kosanović i Dalibor Veselinović. Ekipa je trenutno na devetom mestu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво