Opština Žagubica tražila i dobila izvinjenje Terzića

Zamenik predsednika opštine Žagubica Ljubiša Jovkić zatražio i dobio izvinjenje od funkcionera fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdana Terzića jer je u intervjuu Tanjugu u negativnom kontekstu pomenuo to mesto.

Izjava čelnika Crvene zvezde pobudile su i funkcionere opštine Žagubica da se oglase. Ubrzo stiglo i izvinjenje Terzića.

"U sklopu kampanje koju Terzić kao generalni sekretar Zvezde vodi protiv fudbalskih institucija u zemlji, drznuo se da na jedan vrlo nekulturan i prizeman način, objašnjavajući navodnu nepravdu prema svom klubu, pokaže značaj i velicinu kluba time što će se potcenjivački izraziti o našoj opštini koju je time želeo da postavi u status beznačajnih pojava", navodi se otvorenom pismu koje je potpisao Jovkić.

On je podsetio da je ovim istupom degradirao i opštinu Žagubica i njene građane.

"Ukoliko pati od amnezije, podsetiću ga i na mesnu zajednicu Lovćenac u opštini Mali Iđoš sa kojom je neraskidivo vezan on i njegova porodica, zatim prelepu Zobnaticu i naravno Bačku Topolu. Očigledno je da mnogo paralela ima njegovo odrastanje sa opštinom žagubica koju je stavio u negativan kontekst", poručuje se u pismu.

Jovkić je dodao i da očekuje da Terzić izvinjenjem "skine mrlju" sa sportskog kolektiva koji predstavlja.

Stiglo izvinjenje sa Marakane

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić izvinio se fudbalskom klubu Žagubica zato što ga je u negativnom kontekstu spomenuo.

"Duboko se izvinjavam fudbalskom klubu iz Žagubice zbog pogrešno shvaćene komparacije koja je izrečena žargonski. Nisam imao nameru bilo koga da potcenim i ovom prilikom pozivam ljude iz FK Žagubica da nas posete na Marakani i kroz razgovor uspostavimo prijateljske odnose", rekao je Terzić Tanjugu. 

Terzić je prošle nedelje, govoreći o navodnim greškama sudija na račun Zvezde, pomenuo i Žagubicu.

"One greške na meču protiv Napretka su instruisane. Sviran je nepostojeći penal za domaćina, dok tri za nas nisu. Sudijskih grešaka uvek ima i biće ih, ali da četiri sporne situacije budu na štetu Zvezde nema smisla. Mi nismo Žaugubica, a to se nije desilo u poslednjih 50 godina", rekao je tada Terzić.

Juče su kritike na račun trenera Crvene zvezde Nenada Lalatovića stigle od Crvene zvezde iz Malog Mokrog Luga, koju je strateg trofejnog kluba takođe pominjao u negativnom kontekstu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво