Читај ми!

Zvezdi derbi i vrh tabele!

Crvena zvezda savladala Vojvodinu u Novom Sadu i usamljena je na čelu tabele Superlige. Đorđe Rakić jedini strelac. Rad ubedljiv protiv Voždovca, Jelić petostruki strelac. Novi Pazar i Jagodina sigurni na svom terenu.

Crvena zvezda savladala je Vojvodinu u Novom Sadu sa 1:0 i tako je, za sada, jedina ekipa koja posle tri kola ima sve tri pobede.

Derbi je rešen već u 16. minutu, kada je Đorđe Rakić uputio pravi projektil ka golu Vojvodine, a mladi golman Milinković-Savić nije uspeo da je spreči da pogodi mrežu.

Meč je odigran na izuzetno mokrom terenu, pa su igrači obe ekipe imali mnogo problema da iskontrolišu loptu, a nisu retka bila i pomalo smešna klizanja.

Vojvodina je imala nekoliko poluprilika da dođe do izjednačenja, ali Predrag Rajković u trećem meču nije vadio loptu iz svoje mreže.

Zvezda je tako ostala usamljena na čelu tabele Superlige sa devet bodova, koliko može imati i Partizan ukoliko u nedelju savlada ekipu Donjeg Srema.

Navijači Crvene zvezde u Novom Sadu su se oprostili od kapitena Nenada Milijaša, koji karijeru nastavlja u turskoj Manisi.

Fudbaleri Rada savladali su kao gosti ekipu gradskog rivala Voždovca sa 6:1, dok je Novi Pazar kod kuće bio bolji od kragujevačkog Radničkog - 2:0, u prvim utakmicama 3. kola Superlige Srbije.

Pravi šou na stadionu na Vračaru imao je napadač "građevinara" Petar Jelić, koji je protivničku mrežu zatresao čak pet puta.

Rad je, zahvaljujući raspoloženom Jeliću, već na poluvremenu stekao nedostižnu prednost i rutinski je sačuvao do kraja, prepustivši Voždovcu samo počasni pogodak.

Važne bodove osvojio je Novi Pazar protiv Kragujevčana, a golove odluke postigao je nakon bolje igre u drugom poluvremenu.

Spartak je na svom terenu u Subotici savladao ekipu Mladosti sa 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Milić u 27. minutu susreta.

Jagodina je na svom terenu posle preokreta u drugom poluvremenu došla do prve ovosezonke ligaške pobede.

Radnički je do prednosti došao u 41. minutu, a strelac je bio Augusto Batioha na asistenciju Petra Đuričkovića, koji je oduzeo loptu defanzivcu Jagodine Dajanu Šimcu.

Ipak, "ćurani" su kvalitetnom igrom u drugom poluvremenu usepli da preokrenu i ostvare pobedu. Strelci za Jagodinu bili su Mile Savković u 48. minutu, Miloš Lepović u 66. i Milan Đurić u 78.

Fudbaleri OFK Beograda savladali su u Kruševcu ekipu domaćeg Napretka sa 4:2. Izabranici trenera Dejana Đurđevića neočekivano su odneli ceo plen sa teškog gostovanja postigavši prvu pobedu ove sezone.

"Romantičari" su odličnom igrom prosto nokautirali domaćina u prvih pola sata i stekli ubedljivo vođstvo, koje su umeli da sačuvaju do kraja susreta.

Trijumf je najavljen kada su Paločević i Čavrić zatresli mrežu u roku od pet minuta, što je donelo mnogo sigurnosti u redove Beograđana, pa su u nastavku zaigrali rasterećeno i bez većih problema čuvali vođstvo.

Napredak je igrao bez ideja u napadu, a sa dva gola Mićića samo je ublažio zaslužen poraz, krajem prvog poluvremena i u sudijskoj nadoknadi.

Rezultati utakmica 3. kola šampionata Srbije:

Subota:

Voždovac - Rad 1:6 (Anđelković 64 - Jelić 8, 23, 29, 44, 53, Perović 78)

Novi Pazar - Radnički Kragujevac 2:0 (Hadžibulić 51, Đorđević 80)

Spartak - Mladost 1:0 (Milić 27)

Jagodina - Radnički Niš 3:1 (Savković 48, Lepović 66, Đurić 78 - Batioha 41)

Napredak - OFK Beograd 2:4 (Mićić 41, 90 - Paločević 2, Čavrić 5, 29, Gajić 49)

Borac - Čukarički 0:0

Vojvodina - Crvena zvezda 0:1 (Rakić 16)

Nedelja:

Partizan - Donji Srem (19 sati)

22.24 - Završen i poslednji meč dana, Crvena zvezda u Novom Sadu savladala Vojvodinu sa 1:0.

21.52 - Završeno u Čačku, Borac - Čukarički 0:0.

21.35 - Počelo drugo poluvreme u Novom Sadu.

21.22 - Fudbaleri OFK Beograda savladali su u Kruševcu domaći Napredak sa 4:2.

21.18 - Poluvreme na "Karađorđu", Crvena zvezda protiv Vojvodine vodi sa 1:0.

20.16 - GOOOOOLLL! Crvena zvezda od 16. minuta vodi u Novom Sadu sa 1:0, fantastičnim pogotkom Đorđa Rakića.

20.15 - Poluvreme na meču između Borca i Čukaričkog, nema golova.

20.30 - Počeo derbi meč trećeg kola Superlige, u Novom Sadu sastaju se Vojvodina i Crvena zvezda.

20.20 - Poluvreme u Kruševcu, Napredak - OFK Beograd 1:3.

20.00 - Počeo meč u Čačku, sastaju se Borac i Čukarički.

19.58 - Završeno u Jagodini, Jagodina - Radnički Niš 3:1.

19.30 - Počeo meč u Kruševcu između Napretka i OFK Beograda.

19.22 - Spartak je u Subotici savladao ekipu Mladosti sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Milić u 27. minutu utakmice.

18.55 - Završena prva dva meča trećeg kola Superlige. Rad je savladao Voždovac sa ubedljivih 6:1 na gostujućem terenu, a petostruki strelac bio je Jelić. Novi Pazar je na svom terenu savladao ekipu kragujevačkog Radničkog sa 2:0.

18.50 - Poluvreme u Jagodini, gosti vode sa 1:0.

18.00 - Počeo meč u Jagodini, gde istoimeni klub igra protiv niškog Radničkog.

17.50 - Poluvreme: Novi Pazar - Radnički Kragujevac 0:0, Voždovac - Rad 0:4.

17.30 - Počeo je i susret u Subotici između Spartaka i Mladosti. 

17.00 - Počeli mečevi: Novi Pazar - Radnički Kragujevac i Voždovac - Rad.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво