Читај ми!

I Janko u polufinalu

Janko lako do polufinala. Srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je u Moskvi Rusa Dmitrija Tursunova sa 2:0 u setovima i plasirao se u polufinale Kupa Kremlja. Naredni protivnik je Nikolaj Davidenko.

Tipsarević je na centralnom terenu bio bolji u dva seta (6:4 6:2) u kojima je uspeo tri puta da oduzme servis protivniku i za jedan sat i 14 minuta privede meč kraju. Srpski teniser igraće sutra u polufinalu protiv još jednog domaćeg takmičara, Nikolaja Davidenka.

Sjajni Tipsarević opravdao je zvanje prvog nosioca na turniru i još jednom potvrdio da igra u vrhunskoj formi. Posle samo 75 minuta igre zasluženo je pobedio 40. tenisera sveta i izjednačio skor u međusobnim duelima na 2:2.

Iskusni Tursunov sve je učinio da pred domaćom publikom ostvari uspeh, ali je bio bez šansi protiv veoma raspoloženog protivnika. Tipsarević je potpuno kontrolisao situaciju na terenu, stizao svaku loptu i precizno udarao kada treba, tako da njegova pobeda nije dolazila u pitanje.

Duel je odlučen sedmom gemu drugog seta, kada je Srbin brejkom poveo sa 5:2, a potom rutinski okončao borbu iskoristivši četvrtu meč loptu.

Tipsarević u polufinalu igra protiv bivšeg svetskog broja tri, takođe Rusa Nikolaja Davidenka, koji je pobedio Nemca Mihaela Berera sa 6:3, 6:2. U tri dosadašnja meča Davidenko je uspešniji i vodi sa 2.1.

U polufinalu turnira u Moskvi igraće i branilac titule Viktor Troicki, koji je ranije danas savladao Amerikanca Aleksa Bogomolova sa 2:1. On će u polufinalu igrati protiv francuskog tenisera Žeremija Šardija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије