Читај ми!

Švedska smanjila na 2:1

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Nenad Zimonjić izgubili su u dublu od švedskog para Simon Aspelin - Robert Linšted sa 6:4, 7:6 (7:5), 7:5, pa će odluka o polufinalisti Dejvis kupa biti doneta sutra posle singl mečeva. Švedska je sada smanjila rezultat na 2:1, pošto je Srbija prvog dana meča dobila oba singl duela.

Šveđani Simon Aspelin, 54 dubl igrač na ATP listi i Robert Lindested - 14 na dublm listi, nisu se uplašili branilaca titule u Dejvis kupu. Za Srbiju su igrali najbolji teniser sveta Novak Đoković i jedan od najboljih dubl igrača Nenad Zimonjić, ali nisu uspeli da savladaju, ipak, uigraniji par.

U prvom setu Srbija je povela, ali su Šveđani napravili brejk i preokrenuli rezultat na 3:2 i do kraja ovog dela igre održali prednost.

U drugom setu opet je Srbija povela, međutim, domaći igrači nisu se uplašili najboljeg svetskog tenisera u singlu i jednog od najboljih u dublu. Nastavili su u svom ritmu i u finišu posle 5:5 došli do taj-breka i do 7:6.

U trećem setu ništa se nije promenilo, pa su Šveđani ubedljivo sa 3:0 dobili ovaj meč.

Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović ocenio je da je Srbije i dalje favorit u duelu sa Švedskom.

"Šveđani imaju dobar dubl, to smo znali. Mada mislim da Novak i Nenad danas nisu imali sreće u određenim momentima. Mislim da smo pokazali da smo favoriti. Očekujem sutra jednu pobedu i nadam se da ćemo ući u polufinale", rekao je Živojinović.

U meču sa Švedskom, u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa, reprezentacija Srbije, koja brani trofej osvojen prošle godine, trenutno vodi sa 2:1.

Prvo je Viktor Troicki doneo prednost srpskoj reprezentaciji pobedivši Mihaela Rideršteda sa 6:3, 6:1, 6:7 (6:8), 7:5, a potom je drugi poen osvojio Janko Tipsarević, kojem je Šveđanin Ervin Elesković predao meč zbog povrede u drugom setu. Do prekida je došlo pri vođstvu Tipsarevića sa 1:0, nakon što je naš teniser dobio prvi set sa 6:2.

Sutra bi prema rasporedu trebalo prvo da se sastanu Novak Đoković i Mihael Rideršted, a biće zanimljivo videti ko će biti rival Viktor Troickom pošto povređeni Elesković sigurno neće igrati.

Pobednik ovog duela igraće u polufinalu Dejvis kupa protiv Argentine.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије