Svadba veka u Topoli

Kada se u Srbiji organizuju svadbena veselja, onda krize nema. Dokazao je to i predsednik Opštine Topola Dragan Jovanović, koji je sa svojom izabranicom Mirjanom Nešić, izgovorio sudbonosno "da" pred oko 1.200 svatova.

Predsednik Opštine Topola Dragan Jovanović dokazao je da krize nema kada se u Srbiji organizuju svadbena veselja. Jovanović i njegova izabranica Mirjana Nešić izgovorili sudbonosno "da" pred oko 1.200 svatova.

Po staroj srpskoj tradiciji, svadba je organizovana pod šatrom, a veselje je danima pripremano.

Nakon crkvenog venčanja koje je uz služenje vladike šumadijskog Jovana obavljeno u crvki Nikolje, u selu Blaznava kod Topole, među svatovima su se pojavili i Jovanovićev stranački kolega i predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, Dobrovijove Budimirović Bidža, kao i predsednici okolnih opština i stranački funkcioneri.

Za svadbenu trpezu pripremljeno je četiri tone prasetine i jagnjetine, a na ražnju su završila dva bika. Za piće je posluženo hiljadu litara vina, domaće rakije i sokova.

Tokom prve svadbene večeri, muzičari su, na ime bakšiša inkasirali preko 600.000 dinara.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво