Izdata dozvola za radove na pruzi Stara Pazova–Novi Sad

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu za izvođenje radova na rekonstrukciji pruge Stara Pazova–Novi Sad, prvoj deonici brze pruge Beograd–Budimpešta.

Kako piše na sajtu ministarstva, dozvola je izdata 18. jula i odnosi se na izvođenje radova u okviru prve faze modernizacije deonice Stara Pazova–Novi Sad, dužine 40,4 kilometra i podrazumeva izgradnju vijadukta i tunela.

Sredstva za izvođenje radova u okviru prve faze obezbeđena su iz kredita Ruske Federacije za modernizaciju srpske železnice (Aneks 3.1) , a vrednost ugovora između izvođača RŽD Internešenel i Infrastrukture železnice Srbije iznosi 337,6 miliona dolara.

Vrednost radova na otvorenoj pruzi, kao deo druge faze radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Stara Pazova-Novi Sad, biće definisana Anksom 3.2 ruskog kredita.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије