Tap 011
Tap 011

Tap 011 je srpska pop dens grupa, aktivna u periodima od 1994. godine do 2002. godine, i ponovo od 2011. godine kada se grupa ponovo okupila, proglašeni su za omiljenu grupu devedesetih.

U početku sastav su činili Đorđe Đole Pajović, Petar Pera Stupar, i Milan Miki Bojanić, imali su svoj naziv Tapiri.
1994. godine u sastav benda ulaze dve pevačice Ivana Pavlović Peters, i Goca Tržan, i samim tim menjaju svoj muzički pravac. Grupa je promenila ime od Tapiri u skraćenicu Tap 011, dodat je novi naziv grupe iz razloga jer su svi članovi bili iz Beograda, dok je pozivni broj za Beograd 011.

Njihov prvi album iz 1995. godine pod imenom Novi Svet, postaje najprodavaniji album zabavne muzike na našem tržištu! Sa tog albuma su se izdvojili hitovi Bunda, Opasna po život, Bez tebe, Pekara i Šume. Imali su mnogobrojne koncerte i pune hale, prva mesta na svim top listama muzike, a njihove pesme postaju svakodnevno slušane na svim radio stanicama, do dana današnjeg.

Tap 011 svoj drugi album izdaje 1996. godine pod nazivom Gaće, gde je nadmašen tiraž prvog albuma a mega hit postaje pesma Zbog tebe. Te godine osvajaju sve moguće muzičke nagrade, i ostaju na vrhu Srpske top scene. Imali su koncerte širom sveta, a 1997. godine prave hit pesmu Lesi koja je odlično prihvaćena, od strane publike. Posle dužeg čekanja konačno 1998. godine izlazi treći album pod nazivom Igra, album sa mnogo hitova među kojima su:
Dosadan dan, Okreni broj 95, Sto dana u mesecu, Mentol, i Jeti Šumadinac. Posle ovog albuma imali su još par kvalitetnih nastupa u istom sastavu a onda ih napusta Ivana koja je oformila svoj bend Negativ, a Goca Tržan započela solo karijeru.

U leto 2000. godine okuplja se grupa sa novim pevačicama Ana Štajdohar i Nataša Guberinić i 2001. godine izdaju svoj četvrti album Čudesna Ploča, najveći hit albuma je pesma Reka i Kapetan Lađe. 2002. godine izdat je i poslednji album Peti Element, te godine grupa se i razilazi.
Potpuno neočekivano na oduševljenje mnogih vernih obožavatelja januara 2011. godine grupa objavljuje da će održati oproštajni koncert prvog aprila u Beogradskoj areni.

Posle uspešno odrađenog fantastičnog koncerta grupa je odlučila da se vrati na muzičku scenu, sa novim pesmama. Koncertu je prisustvovalo preko deset hiljada vatrenih obožavatelja, porodice sa decom, hor mališana.

Mnogi su ih slušali i obožavali pre dvadeset godina i danas ih slušaju, generacije se smenjuju, i sve mlađih slušaju njihovu muziku, i mnogi su srećni što su ponovo zajedno i na okupu.

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Ovaj BIZNISMEN je bivši muž Ivane Peters: Bio je uz nju U NAJTEŽIM TRENUCIMA, a pevačica i danas NOSI NJEGOVO PREZIME

Pevačica Ivana Peters tokom 90-ih godina bila je deo grupe Tap 011 koji je tada važio za jedan od najpopularnijih...

Izvor: Blic, 09.Mar.2024, 09:16

Detaljnije >>

PEVAČICA KUPILA KUĆU VAN BEOGRADA Ovde je napravila pravu oazu mira za sebe i porodicu: "Sve imam što mi treba za život" (VIDEO)

Članica nekada popularnog sastava "Negativ" i vokal "Tap 011", sređuje svoj novi dom van Beograda.

Izvor: Blic, 19.Jan.2024, 19:12

Detaljnije >>

Dnevne žurke u Budvi nisu za svakoga – „pena party“ uz Tap 011 i ostale relikvije 90-ih

Dnevne žurke u Budvi nisu za svakoga – „pena party“ uz Tap 011 i ostale relikvije 90-ih

Nije za svakoga. Bazen, visoki stolovi, nargile, “pijane” lubenice, kokteli, sapunica pliva među nogama, pena se izliva do mora, odzvanja muzika, dok desetine turista nezaustavljivo poskakuju kroz vodu, sa pićem u rukama, svakodnevna je atmosfera od jula do septembra na plaži Ploče, u blizini Budve, na crnogorskom primorju, na koju, sa broda, pristižu novi gosti i pridružuju se provodu, koji traje od podneva do zalaska sunca. Turisti željni provoda, doputovali su sa svih strana sveta,...

Izvor: Luftika.rs, 01.Avg.2023, 20:05

Detaljnije >>

GOCA TRŽAN RONILA SUZE USRED NASTUPA Pevačica se slomila na koncertu, prekrila lice rukama - reakcija publike ju je DOTUKLA (VIDEO)

Pevačica Goca Tržan postigla je veliku popularnost sa grupom "Tap 011", nakon čega je nastavila sa uspešnom solo karijerom.

Izvor: Blic, 26.Jul.2023, 21:24

Detaljnije >>

"Bili smo popularni, a vozili se autobusom" Šta se skrivalo iza zatvorenih vrata benda "Tap 011" i kada je krenuo raspad sistema

Sve je otkrila Goca Tržan, koja je bila povređena u trenutku kada su joj rekli da više ne mora da dolazi

Izvor: 24sedam.rs, 23.Jul.2023, 13:35

Detaljnije >>

Karneval brodova sutra na Sava promenadi: Nastupaju TAP 011, Danijela Veselinović, policijski orkestra i mažoretkinje iz Bele Crkve, evo celog programa

Ovogodišnji Beogradski karneval brodova održaće se u subotu, 8. jula, na Sava promenadi Poznati muzički sastav TAP 011 i „princeza srpske trube“ Danijela Veselinović...

Izvor: Blic, 07.Jul.2023, 14:11

Detaljnije >>

"PRODAVALA SAM TO NA BULEVARU" Goca Tržan otkrila kako je zaradila prvi dinar: "Htela sam da RADIM I NA PUMPI"

Goca Tržan postigla je veliku popularnost sa grupom "Tap 011", nakon čega je nastavila sa uspešnom solo karijerom,...

Izvor: Blic, 03.Jul.2023, 18:40

Detaljnije >>