Horoskop - Blizanci
Horoskop - Blizanci

Blizanci Gemini od 21.05 do 20.06
Simbol: blizanci
Element: vazduh
Polaritet: pozitivan
Omiljene boje: zelena
Amajlija: agate

Promenljivost je prava reč za ovaj dvostruki znak.
Oštrouman i izražajan, blizanac predstavlja dve različite strane ličnosti, i morate biti spremni da se suočite sa obe strane njihove.
Sa jedne strane blizanac može biti društven, zabavan i komunikativan, uvek spreman za druženje, dok sa druge strane ovaj znak ume da bude zamišljen, ozbiljan, nemiran pa čak i neodlučan. Oba blizanca su sposobna da se dobro prilagode životnom okruženju, zbog čega je divno poznavati ih. Nikad nije dosadno kada su blizanci u glavnoj ulozi.
Kao vazdušni znak, blizanac je okupiran svim aspektima uma. Kao i drugi vazdušni znaci vaga i vodolija, blizanci imaju potrebu da koriste svoj um ne samo za ideje nego i za istraživanje sveta oko njih.

Blizanac mora da postavlja sebi životno komplikovana pitanja, kako bi se stalno razvijao i rastao. Blizanac je vođen planetom Merkur koja predstavlja komunikaciju, pisanje, učenje drugih i ideje. Ova planeta se brzo kreće što znači da je pažnja blizanca veoma kratkog daha. Oni su zaljubljeni u reči i dela, pa morate uvek da razmislite ako želite da održite korak sa tako radoznalim znakom. Sve o svetu ih fascinira i imaju osećaj kao da nemaju dovoljno vremena ni dana da iskuse sve što požele. To od njih pravi odlične umetnike, pisce i novinare.
Znak blizanac znači da ponekad ljudi rođeni u ovom znaku imaju osećaj da im druga polovina hvali i nedostaje, i zauvek je traže u prijateljima, mentorima i saradnicima, familiji.

Deo tela koji je u vezi sa blizancima su ruke, ramena i pluća. Blizanac po svojoj prirodi treba da obrati punu pažnju na ove oblasti, i da se postara da ih zaštiti koliko je to moguće. Pluća bi trebalo da su slobodna i otvorena, kako bi blizanac mogao da uživa u srećnom i dugom životu.
Zato što je blizanac tako razdragan i radoznao, važno je da ne preduzima više nego što može. Naravno on želi da iskusi sve što je tamo negde, ali to ne može činiti ako je umoran i iscrpljen. Izazovi nastaju kada blizanac postaje dvoličan ili ne može da ostane odan jednoj ideji, uverenju ili osobi.

Umesto što rasipa energiju bolje je da ostane skocentrisan na najbitnije stvari.

Muškarac blizanac savetuje da uvek koristite inteligenciju, da se razmisli šta je pravo, a šta nije iskreno i prirodno u vama i u stvarima koje vas privlače.

On je dobar prijatelj, spontan, prilagodljiv, komunikativan, bez kompleksa, savremeni muškarac, maštovit, samopouzdan, okretan i kreativan.

Očaravajuća, zanimljiva, duhovita, zavodljiva, društvena, divlja, zaigrana, domišljata, nepredvidiva, vesela, sve to je opis žene blizanca. Kao što aludira ime ovog znaka, u njoj se kriju dve ličnosti, zato je žena blizanac, u jednom trenutku skromna i brižna, a u drugom sarkastična i nemilosrdna.

Najčešće profesije blizanca žene su: glumica, estradna ličnost, pevačica, voditeljka, novinar, turistički vodič, organizator, profesor, prevodilac.

Organizuje život onako kako njoj odgovara, ne dopušta nikome da joj nameće svoju volju ni misli. U ljubavi pravi kompromise, sve dok to njoj odgovara i dok trpi. Individualista je koji sledi svoj životni put, deluje kao da su joj drugi potrebni, roditelji, suprug i prijatelji uvek joj izlaze u susret i pomažu joj u svemu.

Slavne ličnosti rođene u znaku blizanaca su:
Adriana Lima, Anđelina Džoli, Amelija Vorner, Bruk Šilds, Elizabet Harli, Izabel Roselini, Kortni Lav, Lea Tompson, Leticija Spiler, Merlin Monro, Naomi Kempbel, Nikol Kidman, Ljiljana Stjepanović, Jelisaveta Sablić, Bojana Maljević, Anica Dobra, Ceca Ražnatović, Nada Obrić, Klint Istvud, Kolin Farel, Bob Dilan.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Dnevni horoskop za 27. april 2024. godine

Odličan dan za Ovna i Jarca, Bik pod tenzijom, Blizanci raspoloženi, Rak nemotivisan, Lavu nije dan za odluke, Devici vreme za odmaranje, Vaga u mirnoj luci, Škorpija iritantna, Strelac napet, Vodoliji treba više vitamina, a Ribe bez problema. Ovo je horoskop za 27. april 2024. godine. OVAN Posao  Usporen tempo vam ne ide na ruku. Morate da se strpite kada su dati tranziti u pitanju. Pokušajte...

Izvor: Luftika.rs, 26.Apr.2024, 12:14

Detaljnije >>

Horoskop za 26. april

Horoskop za 26. april

Pročitajte dnevni horoskop za 26. april 2024. godine! OVAN   Dnevni horoskop za 26. april 2024. godine vam donosi napetost u kući, moraćete da rešite odnos s jednim članom porodice. Na poslu ste glavni za govornicom, preuzećete lidersku ulogu što će vam dobro doći. U ljubavi ne radite ništa što vam ne prija, sve će doći na svoje.   BIK   Na...

Izvor: OkRadio.rs, 26.Apr.2024, 09:06

Detaljnije >>

DNEVNI HOROSKOP ZA 26. APRIL

DNEVNI HOROSKOP ZA 26. APRIL

Ovan: Danas biste mogli osjetiti pojačanu energiju i motivaciju za postizanjem svojih ciljeva. Iskoristite tu energiju da krenete naprijed hrabro i odlučno. Budite spremni preuzeti inicijativu i pokazati svoju predanost svojim ambicijama. Bik: Vaša stabilnost i praktičnost bit će ključne danas. Budite dosljedni svojim vrednostima i ciljevima, i ne dozvolite da vas nepotrebni stres ili distrakcije ometaju. Ostanite fokusirani na svoje prioritete. Blizanci: Danas se potrudite da budete otvoreni...

Izvor: TimockeVesti.net, 26.Apr.2024, 04:08

Detaljnije >>

DNEVNI HOROSKOP ZA 25. APRIL

DNEVNI HOROSKOP ZA 25. APRIL

Ovan: Danas biste mogli osetiti pojačanu energiju i motivaciju za postizanjem svojih ciljeva. Iskoristite tu energiju da krenete napred hrabro i odlučno. Budite spremni preuzeti inicijativu i pokazati svoju predanost svojim ambicijama. Bik: Vaša stabilnost i praktičnost će vam pomoći da se nosite s izazovima koji se mogu pojaviti danas. Budite dosledni svojim vrednostima i ciljevima, i ne dozvolite da vas nepotrebni stres ili distrakcije ometaju. Blizanci: Danas se potrudite da budete otvoreni...

Izvor: TimockeVesti.net, 25.Apr.2024, 04:08

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 25. april 2024. godine

Ovan ne želi samo flert, Lav ima iznenađenje, Ribe istrajne, Bik sebičan, Blizanci se zabavljaju, Devica privlači problematične, Jarac hvata zalet, Vodolija kritikuje, Rak taktičan, Vaga teži ka promenama, Strelac očekuje finasijski priliv, Škorpija ima dobar ljubavni život. Ovo je horoskop za 25. april 2024. godine. OVAN Posao Ukoliko ste student, možete sa lakoćom da savladate lekcije, koje su vam predstavljale problem. Nećete...

Izvor: Luftika.rs, 24.Apr.2024, 11:22

Detaljnije >>

DNEVNI HOROSKOP ZA 24. APRIL

DNEVNI HOROSKOP ZA 24. APRIL

Ovan: Danas se fokusirajte na svoje ciljeve i budite spremni preduzeti akciju kako biste ih ostvarili. Vaša energija i odlučnost će biti ključni faktori za postizanje uspeha. Ne dozvolite da vas strah od neuspeha zaustavi. Bik: Vaša stabilnost i praktičnost će vam pomoći da se nosite s izazovima koji se mogu pojaviti danas. Budite dosledni svojim vrednostima i ciljevima, i ne dozvolite da vas nepotrebni stres ili distrakcije ometaju. Blizanci: Danas se potrudite da budete otvoreni za komunikaciju...

Izvor: TimockeVesti.net, 24.Apr.2024

Detaljnije >>