Odbojka vlada u školama banatskih sela (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2018, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojka vlada u školama banatskih sela (AUDIO)

Lepa saradnja muškog i ženskog Odbojkaškog kluba "Kikinda" ogleda se u zajedničkim seoskim odbojkaškim školama u kojima osnovci uče osnovne elemente ovog sporta pre nego što zaigraju za matični klub. Kako se odvija rad sa najmlađima u Novim Kozarcima i Ruskom Selu, objašnjava trener Danijela Sredić.

U kikindskoj opštini odbojkaški sport je razvijen u svim selima, a po organizovanosti i brojnosti prednjače Novi Kozarci i Rusko Selo. Danijela Sredić je trener koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa mnogo ljubavi i entuzijazma okuplja decu u ova dva sela.

"Ima mnogo dece uzrasta od prvog do osmog razreda osnovne škole, a devojčice su brojnije", kaže Danijela.

Ona dodaje da sa decom ide na turnire, te da u tim prilikama putuje od 40 do 50 dece.

"Trudim se da im bude zanimljivo i da ostanu u sportu, a kada dođu do osmog razreda, idu u Kikindu da igraju za klub", objašnjava Sredićeva.

Ona ističe da u Ruskom Selu postoji nova dvorana u kojoj su veoma dobri uslovi za rad, te da u tom mestu trenira 40 do 50 dece, dok u Novim Kozarcima odbojku igra 30 dece.

"Trudim se da deca učestvuju na što više turnira, a samim tim organizujemo takmičenja kako bi došle ekipe iz Kikinde, Novog Miloševa, Žitišta i Topolovca", kaže Danijela i dodaje da je reč o prostoru odakle potiču čuveni odbojkaši (Klek), te da joj je želja da u bližoj budućnosti organizuje veći turnir.

Deca moraju da imaju osnovne motoričke sposobnosti, koje bi trebalo da steknu u školi pre nego što počnu da treniraju odbojku.

"Decu učimo osnovama odbojke koje moraju da znaju (prsti, čekić, smeč i servis), ali ima ih veoma puno koja ne znaju osnovne sportske elemente kao što su kolut unapred i unazad", kaže Danijela i dodaje da je problem što se u školama sa decom ne radi dovoljno.

"Trudim se da svi nauče osnovne stvari, a ima dece koja se boje", kaže Danijela i dodaje da je najvažnije da deci budu treninzi zanimljivi jer u suprtnom odustaju od sporta.

Mnogo učenja u uigravanja predstoji mladim odbojkašima i odbojkašicama iz Novih Kozaraca i Ruskog Sela pre nego što zaigraju za svoj matični klub u Kikindi.

Dobar način za napredovanje je odlazak na turnire širom pokrajine, a na taj način sportu se pridodaje ono što je najleše u dečijem uzrastu: prijateljstva i nezaboravna druženja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.