Neuspela pljačka na Jarinju, pucano na policiju

Integrisani prelaz Jarinje, u blizini Leposavića, ponovo je otovoren nakon nakon neuspelog pokušaja pljačka vozila firme "Henderson", koje je prevozilo novac. Počinioci su zapucali na policajce, koji su uzvratili, prenosi portal "Kossev", navodeći da u pucnjavi nije bilo povređenih. Osumnjičeni napustili automobil, a potom ga zapalili.

Šef operativnog planiranja i procenjivanja kosovske policije za region Sever, Miodrag Lekić rekao je policija je pronašla vozilo za koje se sumnja da su osumnjičeni koristili prilikom pokuššaja pljačke.

"Vozilo je napušteno i zapaljeno, u selu Baziće, u opštini Leposavić. Potraga za samim napadačima se nastavlja," potvrdio je Lekić za portal Kossev.

Integrisani prelaz Jarinje, u blizini Leposavića, otvoren je za saobraćaj nakon što je pokušana pljačka vozila firme Henderson, koje je prevozilo novac, a počinioci su otvorili paljbu na pripadnike policije, prenosi portal Kossev, navodeći da u pucnjavi nije bilo povređenih.

"Završen je uviđaj. Saobraćaj na prelazu Jarinje je normalizovan i pušten u oba smera. I dalje se primenjuje operativni plan "čelični prsten" u okviru kojeg nastavljamo sa određenom kontrolom vozila, lica i blokadom putnih pravaca, u cilju potrage za osumnjičenima, a u delovima magistralnih puteva na Kosovu gde mi procenimo da su oni pobegli," naveo je Lekić.

Lekić nije mogao da potvrdi informaciju agencije Kosovapres da se u vozilu koje je prevozilo novac nalazilo milion evra, navodeći da policija trenutno nema potvrdu koliko je novca bilo, te i da je to deo istrage.

Pokušaj pljačke dogodio se na svega dvadesetak metara od samog punkta, u trenutku primopredaje novca koji je iz pravca centralne Srbije trebalo da bude prebačen na Kosovo, preneo je Kossev.

Pretpostavlja se da su u minivenu "Krajsler" bile dve osobe koje su pod pretnjom oružjem pokušale da uzmu novac.

Tom prilikom, jednom pripadniku firme "Henderson" otet je pištolj koji su napadači prilikom bega najverovatnije odneli sa sobom.

Oštećenja na vozilu firme nema, a policija je, takođe, uzvratila sa najmanje dva metka, a osumnjičeni su vozilom pobegli u pravcu Kosova i za njima se intenzivno traga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара