Švedska zabrinuta zbog retorike razdora na Balkanu

Ministarka spoljnih poslova Kraljevine Švedske Margot Valstrom razgovarala je u Sarajevu sa svojim kolegom iz BiH Igorom Crnatkom, a nakon toga je izjavila da je njena zemlja zabrinuta čestom pojavom razdorne i nacionalističke retorike u BiH i susednim zemljama.

Margot Valstrom je rekla da treba učiniti sve da se tako nešto izbegne.

Činjenica je, rekla je, da su BiH i generalno ovo područje Evrope imali tešku istoriju, ali da treba gledati napred i pokazati mladima da u BiH ima budućnosti.

Osvrnula se i na regionalnu saradnju za koju je rekla da je ključ za razvoj kompletne regije.

Volstromova je potvrdila da Švedska podržava ulazak BiH u Evropsku uniju, te dodala da je u Sarajevo došla kao partner koji zagovara ulazak BiH u EU, što je, prema njenim rečima, sasvim realna vizija.

Svesna je, istakla je, da taj put nije nimalo lak i baš zbog toga je pozvala bosanskohercegovačke vlasti da nastave sprovođenje reformi.

Pozdravila je dosadašnje napore vlasti na evropskom putu poručujući da građanima BiH treba pokazati sve prednosti ekonomskog tržišta i tržišta rada kao i osnovnih prava u EU, preneli su mediji u BiH.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије