Junajted bolji od Čelsija, Liverpul savladao VBA

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su na svom terenu Čelzi sa 2:0 i tako trku za titulom u Engleskoj učinili neizvesnom u završnici prvenstva. Liverpul je pobedio na gostujućem terenu Vest Bromvič Albion sa 1:0, u 33. kolu Premijer lige i popeo se na treće mesto na tabeli, koje vodi u Ligu šampiona.

Junajted je slavio golovima Markusa Rašforda u sedmom i Andera Erere u 49. minutu.

Čelsi je ostao na prvom mestu sa 75 bodova, četiri više od drugoplasiranog Totenhema.

Oba ta tima odigrala su do sada 32 meča, što znači da ih čeka još šest do kraja.

Junajted se popeo na peto mesto sa 60 bodova iz 31 utakmice, odnosno, sada ima četiri manje od Mančester sitija, koji ima i meč više.

Na trećem mestu je Liverpul sa 66 bodova iz 33 utakmice.

Junajted je poveo posle sjajne akcije koju je započeo Erera. On je osvojio loptu na svojoj polovini, a onda je uputio dugačak šut u prostor. Rašford je bio najbrži i pokupio je pas na oko 20 metara, a onda ušao u šesnaesterac i sa desne strane sa oko 11 metara savladao Asmira Begovića.

U 49. minutu, Ešli Jang je ušao u šesnaesterac sa leve strane, a onda dodao loptu unazad do Erere, koji je snažnim šutem savladao Begovića za 2:0.

Rezultat se do kraja meča nije menjao, a osim golova na meču nije viđeno mnogo prilika, iako je tempo bio dobar.

Jedini gol u pobedi Liverpula nad ekipom VBA postigao je Roberto Firmino u prvom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena.

Liverpul je ostvario drugu uzastopnu pobedu, a u poslednjih sedam mečeva u prvenstvu je neporažen i zauzima treće mesto na tabeli sa 66 bodova. Vest Bromvič je pretrpeo treći uzastopni poraz i osmi je na tabeli sa 44 boda.

U prvom poluvremenu Liverpul je uglavnom kontrolisao utakmicu, a prvi je i zapretio u 15. minutu, kada je posle dobrog prodora Filipea Kutinja, pored gola šutirao Firmino.

Vest Bromvič je mogao da povede u 24. minutu, ali je iz voleja loše šutirao Naser Čadli.

Nakon toga domaći su ponovo bili u dobroj šansi kada je Hal Robson Kanu izbegao ofsajd ali je šutirao pravo u golmana Simona Minjolea.

Liverpul je poveo u prvom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena. Džejms Milner je izveo slobodan udarac, Lukas Leiva je zahvatio loptu glavom i dodao do Firmina kome na drugoj stativi nije bilo teško da postigne gol.

Ekipa Jirgena Klopa imala je inicijativu i u drugom delu, odličnu priliku pred golom domaćih propustio je Milner u 57. minutu, a pet minuta kasnije poništen je gol Divoka Origija zbog ofsajda.

Vest Bromvič je propustio najbolju priliku u 81. minutu, kada je golman Simon Minjole dobro odbranio šut Meta Filipsa. Domaći su posle toga napadali, izveli nekoliko kornera, ali nisu uspeli da pogode mrežu.

U trećem minutu nadoknade vremena Liverpul je mogao da postigne drugi gol.

Posle kornera, pred golom Liverpula bio je i golman Vest Bromviča Ben Foster, on je dodao loptu do svog igrača Džejmsa Meklina, koji je nespretno reagovao. Loptu je pokupio Alberto Moreno i krenuo ka praznom golu, ali je sa 35 metara poslao pored stative.

Liverpul je tako posle 19. prvenstvene pobede zadržao šanse za osvajanje trećeg mesta koje vodi u Ligu šampiona.

"Crveni" imaju dva boda više, ali i utakmicu više od četvrtoplasiranog Mančester sitija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара