"Nacrt statuta ZSO u nadležnosti predstavnika Srba na KiM"

Izrada nacrta Statuta Zajednice srpskih opština u potpunosti je u nadležnosti Upravljačkog tima, odnosno predstavnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Ljubomir Marić saopštio je da svako oglašavanje albanskih zvaničnika u Prištini ovim povodom može biti samo plod neznanja ili smišljeni pokušaj obmanjivanja javnosti i daljeg izbegavanja formiranja ZSO.

"Kada albanski politički predstavnici u prištinskim medijima iznose uslove za pisanje nacrta Statuta ZSO to može biti plod njihove potpune neupućenosti u Briselski dijalog i postignute sporazume, ili zlonamerni pokušaj da se taj dijalog i njegova dostignuća obesmisle plasiranjem neistinitih informacija i neosnovanih tumačenja onoga što je u Briselu dogovoreno", navodi Marić.

Prema njegovim rečima, Priština je, ukoliko je želela da bude konstruktivna, a sudeći po svemu nije, trebalo da na zakonodavnom planu stvori pretpostavke za uspostavljanje ZSO, na način na koji je to dogovoreno u Briselu.

"Jasno je da Priština namerava da nastavi da bude veoma kreativna u izmišljanju načina da se proces formiranja ZSO zamrzne pre i nego što je počeo, međutim u tom procesu Evropska unija figurira kao posrednik i garant sprovođenja dogovorenog i očekujem da Brisel interveniše u ovoj i sličnim situacijama", zaključio je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије