Rekordna posećenost sajma, prodato 2.000 automobila

Sajam automobila će danas dočekati sto hiljaditog posetioca, a ovo je jedan od najuspešnije organizovanih sajmova. Tako dobra poseta uslovila je i dobru prodaju automobila – prodato je više od 2.000 vozila. Ima zainteresovanih i za najskuplji automobil, "rols rojs" koji košta 380.000 evra.

Predsednik Srpske asocijacije Uvoznika i delova Srbije Miloš Petrović kaže da je Beograd prethodnih dana bio centar luksuza, tehnološkog savršenstva i vozila na alternativni pogon.

"Na 40.000 kvadratnih metara, 35 uvoznika svetskih brendova izložilo je sve ono je bilo i na sajmu u Ženevi pre samo nekoliko dana. Mislim da je ova poseta rezultat toga", istakao je Petrović.

Naglasio je da ove godine prodato najviše automobila u odnosu na prethodnih pet godina.

"Prodaja je istorijska, mogu reći sigurno jer merimo unazad pet godina. Stala je bila, sada se polako tržište oporavlja", tvrdi Petrović.

Kao razloge povećane prodaje automobila navodi privredni oporavak i bolje uslove koji se nude.

"Više prodaja vozila nije samo cena, radi se o tome da se sada automobil prodaje kao jedan kompletan prodajni paket. To znači da svi su se potrudili – lizing kuće da daju najbolje finansiranje, osiguravajuća društva da daju najbolja osiguranja, a uvoznici ili proizvođači vozila da daju najbolje uslove za proizvode koje nude", objašnjava Petrović.

Prosečan srpski kupac ima do 10.000 evra za kupovinu automobila, a na sajmu se do tog iznosa nudi 26 modela.

"Mi smo prepoznali da je taj novac neka granica preko koje se ne može i onda smo davali kredite uz neko učešće do 3.000 evra, a ovaj drugi deo je bio beskamatni kredit, što dosada nije bilo", kaže Petrović.

Bilo je zainteresovanih i za najskuplje modele automobila.

"Na ovoj manifestaciji BMV, 'Mercedes' i 'Audi' izlažu u nezavisnim halama, nisu više samo na svojim štandovima. Na po nekoliko hiljada kvadrata svako od njih ima svoju prezentaciju, što znači da ovo tržište ipak ima potencijal i da ti luksuzni brendovi sigurno imaju razlog zašto izlažu na tako velikom prostoru i sa tako mnogo modela", zaključuje Petrović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво