Dodik: Vučić je lider koji ima viziju i karakter

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Novom Sadu da je premijer Srbije Aleksandar Vučić lider koji ima viziju i karakter, i poručio da će RS uvek podržavati onoga koga podržava srpski narod.

Milorad Dodik je na skupu "Krajišnici za Vučića", koji su organizovala Udruženja Krajišnika i Udruženje "Korijeni" u Novom Sadu, rekao da je sasvim prirodno da on bude na tom skupu, jer se slaže sa stavom učesnika da na predsedničkim izborima podrže Aleksandra Vučića.

Naveo je da se mnogi pitaju kako to da podržava Vučića, a pre je podržavao neke druge, na šta je odgovorio da Republika Srpska uvek podržava onoga koga podržava srpski narod, a to je, kako je rekao, u ovom trenutku, Aleksandar Vučić.

"Aleksandar Vučić je uradio nekoliko bitnih stvari i ja nijednog trenutka nisam osećao da Republika Srpska ovde u Srbiji nema podršku. Srbija je postala regionalna sila i to zahvaljajući Vučiću i njegovoj međunarodnoj politici koju vodi na takav način da mu ni opozicija ne može ništa prigovoriti", rekao je predsednik Republike Srpske.

Kao posebno značajnu istakao je Vučićevu izjavu datu u Gradini, prilikom posete stratištu Srba, kada je rekao da Srbija nikada više neće dozvoliti da se dese ni "Bljesak" ni "Oluja".

"Tom izjavom Vučić je obavezao i sve lidere Srbije koji budu došli posle njega. Ja vam mogu posvedočiti da Vučić čini mnogo dobrog srpskom narodu i da želi da učini za srpski narod još mnogo više od onoga što je stigao do sada da učini", naveo je Dodik.

Predsednik RS je, komentarišući politiku koju vodi premijer Srbije, a posebno naglašavajući Kosovo i Metohiju, rekao da on smatra da je posle briselskih pregovora Kosovo postalo manje država nego što je bilo pre toga.

Naglasio je da je jako važna i izjava koju je dao pre nekoliko dana, da Srbija nikada neće zvanično zatražiti ulazak u NATO i da je Srbija vojno neutralna država.

"Mi u Srpskoj pratimo taj put Srbije i nećemo dozvoliti da na Drini imamo NATO granicu", rekao je Dodik.

Istakao je da, za razliku od nekih prethodnih vremena, otkad je Aleksandar Vučić na čelu Vlade Srbije nikada nije doživeo da mu neko kaže "ovo moraš da uradiš na ovakav način".

Naveo je da nikada do sada nije učestvovao na izborima u Srbiji, ali da će 2. aprila izaći na glasanje u Konzulatu u Banjaluci, a sve to je prokomentarisao rečima "pitajte me za koga ću glasati", pokazajući rukom prema bilbordu Aleksandra Vučića.

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, u obraćanju učesnicima skupa, rekao je da bijemo nove bitke za opstanak Republike Srpske, ali da uvek iznova šaljemo jednu poruku, a to je da će Srbija uvek podržavati Srpsku.

"Srbija nije više ista, ima lidera koji je snažan i koga cene u svetu i to je garant stabilnosti. Nikada više nećemo dozvoliti da bilo ko ponižava Republiku Srpsku, a predsednik Dodik je na dostojanstven način brani i uvek će imati našu podršku u tome" rekao je Mirović.

Podsetio je da je Vučić poreklom sa prostora RS i da to i ne krije ,a obraćajući se prisutnima Mirović je naveo da glasajući za Vučića – glasaju za svoga.

"Drugog aprila ćemo glasati za novog predsednika Srbije, zato što verujemo da će on svoj zavet ispuniti", rekao Mirović.

Potpredsednik SNS-a i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je prednost ljudi okupljnih na pomenutom skupu to što jedni druge ne mogu obmanjivati i to što mogu govoriti samo istinu, a istina je, kako je naglasio, da Srbija nije ista država kakva je bila do 2012. godine.

"Nemam dilemu za koga treba da glasamo. Treba da glasamo za onoga ko predvodi politiku koja je omogućila da od 2012. imamo 130.000 novozaposlenih, nove kilometre auto-puteva i onoga ko ume Srbiju da zastupa jednako i u Briselu, i u Moskvi, i u Pekingu, a to je Vučić", rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Istakao da nikoga ne treba da čudi što se ogromna većina građana glasati za Aleksandra Vučića, jer je, kako je rekao, glas za Vučića – glas za očuvanje svega dobrog što su nam ostavili naši preci.

Prema Vučevićevim rečima, Srbija ne sme dozvoliti da se na vlast vrate oni koji su, kako kaže, sprovodili pljačkašku privatizaciju i koji su se stideli da obeleže stradanja Srpskog naroda.

Gradonačelnik Novog Sada na kraju je zahvalio Miloradu Dodiku na podršci koju pruža, jer, kako je rekao, i Dodik zna da je u interesu Srpske jaka i ekonomski stabilna Srbija, a garant za takvu Srbiju je Vučić.

Na skupu "Krajišnici za Vučića" govorio je i predsednik udruženja Krajišnika Mile Bosnić, a na samom kraju skupa Miloradu Dodiku je svečano uručena povelja tog udruženja i titula "Počasni srpski barjaktar", a tom prilikom mu je uručena i posebna srpska zastava.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво