Protest u Atini, građani traže otkazivanje sporazuma o migrantima

Više od 2.000 osoba okupilo se u Atini, na godišnjicu potpisivanja sporazuma između Evropske unije i Turske o smanjenju priliva migranata u Evropu, kako bi iskazalo podršku migrantima i izbeglicama i pozvalo na otkazivanje tog sporazuma.

"Otkazati sramni sporazum između EU i Turske", pisalo je na transparentu koji su nosili učesnici povorke marširajući ulicama grčke prestonice na putu ka kancelarijama Evropske komisije, nedaleko od zgrade grčkog parlamenta.

Na protestu, koji su organizovale levičarske, antirasističke i migrantske organizacije, okupile su se i izbeglice i migranti, većinom iz Sirije i Avganistana, zajedno sa svojom decom.

Sporazum, koji su Turska i EU potpisale 18. marta 2016. godine, doveo je do zaustavljanja masivnog priliva migranata i izbeglica, naročito iz Sirije, Iraka i Avganistana, podseća AFP.

Turska je obećala da će zaustaviti priliv izbeglica i migranata u Evropu, u zamenu za dobijanje veće finansijske pomoći, bezviznog putovanja za državljane Turske i ubrzanje pregovora o pristupanju te zemlje EU.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије