Kamere "uhvatile" žustru raspravu Trampa i saradnika

Američki predsednik Donald Tramp navodno se naljutio na svoje saradnike jer su dopustili da slučaj ministra pravde Džefa Sešonsa zaseni uspeh njegovog prošlonedeljnog govora u Kongresu.

Američka mreža Si-En-En objavila je snimke Ovalne sobe kroz čiji prozor se može videti žustra rasprava Trampa sa glavnim savetnikom Stivom Benonom koji uznemireno maše rukama.

Na snimku se osim Trampove ćerke Ivanke Tramp i njenog supruga Džerada Kušnera, vidi portparol Šon Spajser, a na sastanku je bio i šef osoblja Bele kuće Rajs Pribus.

Iako se ne može sa sigurnošću reći o čemu su razgovarali, Si-En-En , tvrdi da je Tramp bio izuzetno nezadovoljan i frustriran, jer je njegovo osoblje dopustilo da slučaj Džefa Sešonsa, koji je optužen za tajne kontakte sa ruskim ambasadorom u SAD Sergejem Kisljakom, zaseni njegovo dobro prihvaćeno obraćanje Kongresu.

Sešons se pod pritiskom javnosti koja je, između ostalog, tražila njegovu ostavku, izuzeo iz odluka i istraga koje su povezane s predsedničkom kampanjom Donalda Trampa prošle godine.

Ta Sešonsova odluka Trampa je zatekla za vreme posete Virdžiniji, gde je novinarima rekao da mu u potpunosti veruje i da ne misli da bi se trebalo izuzeti.

Međutim, po povratku u Belu kuću bio je ljut jer je odluka u medijima uspela da baci u drugi plan napredak koji je verovao da je postigao govorom u Kongresu.

Izvori Si-En-En-a tvrde kako je Trampovo predavanje bilo puno psovki kao i da ga nikad niko nije video toliko uzrujanog. Benonu i Pribusu Tramp je navodno poručio da neće leteti s njim na Floridu, a onda je izjurio iz sobe.

Svoje frustracije je iskazao i u telefonskim razgovorima tokom vikenda.

"Umoran je od toga da svi misle da je njegovo predsedavanje upropašćena stvar", rekao je jedan izvor.

Manje od 24 sata nakon obračuna s osobljem, Tramp je obavio i niz tvitova u kojima je bivšeg predsednika Baraka Obamu optužio za prisluškivanje, međutim za takve tvrdnje nije ponudio nijedan dokaz.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво