Jankovićev štab: Pokušaj da se građani Kovačice spreče da daju potpis za kandidaturu

Jedan od niza pokušaja sprečavanja građana da daju potpis podrške kandidaturi Saše Jankovića za predsednika Srbije, dogodio se u Kovačici, saopštio je Jankovićev izborni tim.

U saopštenju se navodi da je ispred prostorija, gde su se prikupljali potpisi za podršku Jankovićevoj kandidaturi, grupa muškaraca blokirala ulaz građanima, fizički ih, uz pogrde i povike, sprečavala da uđu u prostorije.

"Policija se odazvala na poziv uplašenih građana, i naložila siledžijama da se udalje, ali je odbila da napravi zapisnik o intervenciji", dodaje se u saopštenju.

"Danas je prvi dan prikupljanja potpisa podrške kandidaturi Saše Jankovića. Uprkos brojnim pokušajima opstrukcije, već do popodnevnih časova na hiljade građana širom Srbije se okupilo kako bi podršku Jankoviću overili i pred notarom", ističe se u saopštenju.

"Nije izostala ni otvorena demonstracija siledžijstva ne bi li se građani zastrašili i pokolebali. Ovakva primena sile jasan je pokazatelj straha aktuelne vlasti - straha od Saše Jankovića i njegove pobede na predsedničkim izborima", ocenjuje se u saopštenju Jankovićevog izbornog štaba.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво