Orlić: Boško Obradović se neslavno oprostio od kandidature

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić ocenio je da je tragično kada "dosove političke stralete", poput predsednika Dveri Boška Obradovića, temu Kosova i Metohije koriste za sopstvenu promociju.

Orlić je na konferenciji za novinare u parlamentu ocenio da se Obradović na današnjoj sednici Odbora za Kosovo i Metohiju, koji je razmatrao izveštaj o radu Kancelarije za KiM, "oprostio od neslavne predsedničke kandidature" jer se priklonio Vuku Jeremiću.

Obradović je, ocenio je Orlić, na sednici izgovorio "gomilu dobro poznatih, ispraznih fraza".

"Iako ta kampanja i pre raspisanih izbora nije prošla slavno, to ga ne sprečava da je u potpunosti sprovede sramno", rekao je Orlić, navodeći da je Obradović u "bujici potpuno konfuznih reči i poruka" postavljao pitanja na koja je svaki put dobijao jasan i precizan odgovor.

Orlić je rekao i da bi Obradović trebalo Vuku Jeremiću da postavi sva pitanja i nedoumice u vezi sa pregovaranjem o statusu KiM u SB UN i o formatu uz medijaciju EU.

"Svaku eventualnu nejasnoću može da razjasni direktno tako što će razgovarati sa svojim predsedničkim kandidatom Vukom Tadićevim Jeremićem, jer je upravo Vuk Tadićev Jeremić čovek koji se postarao da ovo pitanje odlukom UN bude u formatu u kojem je danas", poručio je Orlić.

Obradović, dodaje, želeći da se stavi u funkciju svog novog političkog ktitora, postavlja pitanja koja treba da postavi upravo Jeremiću.

Povodom kritika što sednici odbora nije prisustvovao direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, Orlić kaže da se Đurić danas bavi narednom sednicom Saveta bezbednosti UN posvećenoj KiM, kao i pitanjem kako da se predupredi članstvo Kosova u međunarodnim institucijama.

Orlić ističe da je apsolutno svaki korak Kancelarije za KiM i Vlade Srbije transparetno prikazan, poznat javnosti, detaljno obrazložen građanima, te da je apsolutno svaki dokument javno dostupan u svakom trenutku, za razliku od prethodne vlasti.

Dodao je da je vlast do 2012. godine sve vreme "krila i gurala ispod stola svoje dogovore, dilove i kombinacije za razvoj sopstvenih političkih karijera" i "koja je naročito od 2008. do 2012. trgovala KiM, baš kao što su trgovali svim u Srbiji i gledali samo sebe".

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво