Читај ми!

Francuska i Norveška u finalu, Hrvati poklekli u produžetku

Reprezentacija Francuske se pobedom nad Slovenijom od 31:25 plasirala u finale Svetskog prvenstva, koje se igra u Francuskoj. U drugom polufinalu, nakon velike drame i produžetaka, Norveška je savladala Hrvatsku sa 28:25.

Francuzi su opravdali ulogu favorita i zasluženo došli do pobede, plasmana u finale i prilike da odbrane titulu šampiona sveta.

Domaćin je vodio tokom celog meča. Slovenci su u nekoliko navrata uspeli da priđu na "minus dva", ali ekipa Veselina Vujovića nije imala snage za preokret. Tačnije, Francuzi im to nisu dozvolili.

Najbolji strelac u pobedničkom timu bio je Nedim Remili sa šest golova, a pratio ga je Valenten Port sa pet. Kod Slovenaca je najefikasniji bio Jure Dolenc, sa pet postignutih golova.

Rukometna reprezentacija Norveške se plasirala u finale Svetskog prvenstva, pošto je u Parizu posle produžetaka pobedila Hrvatsku sa 28:25.

Hrvatska je imala šansu da pobedi, ali je Zlatko Horvat u poslednjoj sekundi regularnog dela promašio sedmerac za pobedu. "Vatreni" su u prvom produžetku vodili sa dva gola razlike, ali je Norveška izjednačila i u drugom produžetku preokrenula rezultat.

Norvežani će u finalu igrati protiv domaćina i branioca titule Francuske, dok će se Hrvatska za bronzu boriti protiv Slovenije.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bjarte Mirol sa šest golova, dok je Kristijan Bjornsen postigao pet. Horvat je dao šest golova za Hrvatsku, a Marko Mamić pet.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије