Mustafa pozvao ministre iz Srpske liste da se vrate u vladu

Kosovski premijer Isa Mustafa pozvao je ministre i poslanike Srpske liste da se vrate u vladu i parlament u Prištini i dodao da je kosovska vlada odlučna da sprovede sporazum koji je postignut u Briselu.

"U poslednje vreme mi smo svedoci intenziviranja provokacija iz Srbije. Zbog toga želim da ubedim građane Kosova da su vlada i sve institucije Kosova na visini zadatka, sposobne su i međusobno koordinišu i sa međunarodnom zajednicom kako bi se odbranila postignuta stabilnost i unapredio prosperitet Kosova", rekao je Isa Mustafa na sednici kosovske vlade.

Mustafa je ponovio poziv kosovskim Srbima da se vrate u institucije da bi "zajedno radili na budućnosti građana Kosova, bez ikakve razlike".

Podvukao je da je vlada na čijem je čelu opredeljena za ostvarivanje sporazuma koji proizilaze iz dijaloga, kao što je i sporazum o formiranju Zajedinice srpskih opština.

"Mi ćemo početi implementaciju u skladu sa odlukom Ustavnog suda i prvim sporazumom, uz učešće Srba i drugih zajednica u tom procesu. Proces će biti transparentan, kako za institucije Kosova tako i za opoziciju i civilno društvo", rekao je kosovski premijer.

Mustafa je pozvao i predstavnike lokalne vlasti u opštini Severna Mitrovica da sprovedu zakon po pitanju zida izgrađenog u blizini mosta i dodao da je zid izgrađen bez dozvole, zbog čega ne može da bude "ni sadašnjost ni budućnost građana Kosova".

Naveo je da vlada "nije zainteresovana da se upliće" u poslove lokalne samouprave dok ta vlast bude poštovala i sprovodila zakon, ali da će u suprotnom zahtevati adekvatne mere da "ne dozovoli da bilo ko podiže zidove koji dele građane Kosova".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво