Jeremić: Kandidujem se za predsednika Srbije

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić objavio je danas kandidaturu na predsedničkim izborima.

"Odlučio sam da se kandidujem, jer volim Srbiju i ne pristajem na njeno propadanje", rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima u "Mikser hausu", u Beogradu, odakle započinje kampanju.

Za govornicom mu se na trenutak pridružila i supruga Nataša, u znak podrške.

Podršku su mu, bar prisustvom u publici, pružile i nezavisne poslanice Dijana Vukomanović, donedavno članica SPS-a, i Sanda Rašković Ivić, do skora predsednica i članica DSS-a.

On je naglasio da je odluku doneo, jer želi da svoje znanje, iskustvo i međunarodne kontakte stavi na raspolaganje svom narodu.

"Nameravam da budem predsednik naroda. Zalagaću se za politiku koja podržava veće javne investicije, povećanje izvoza, a prava politika može da otvori tržište za naše proizvode", rekao je Jeremić.

Kako je najavio, narednih dana će u javnost izaći sa programom, jer, kaže, predsednik Srbije treba da ima stav.

Jeremić je ocenio da se u Srbiji teško živi i da je narod s pravom nezadovoljan, a da "nam stalno govore da treba da budemo zadovoljni onim što imamo, jer od ovoga, navodno, bolje ne može".

"Govore nam da budemo strpljivi i da, verujući velikom vođi, trpimo i čekamo bolje sutra, ali to bolje sutra nikako da dođe", naveo je Jeremić.

Jeremić je bivši šef diplomatije Srbije i predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

U javnosti se najpre pojavio kao savetnik bivšeg predsednika Borisa Tadića, koji je poslednjih godina negativno govorio o njemu.

Imao je nesporazum i sa svojom nekadašnjom strankom, DS, čiji Izvršni odbor ga je isključio iz stranke 2013. godine zbog nepoštovanja partijske discipline, kršenja Statuta stranke i odluke Glavnog odbora po kome su bivši ministri bili u obavezi da vrate mandat stranci.

Jeremić je zbog te odluke podneo tužbu Ustavnom sudu, koji se proglasio nenadležnim.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво