Malo migranata želi da ide u centre iako je hladno

Komesarijat za izbeglice i migracije poziva migrante da spas od hladnoće potraže u prihvatnim centrima. Ivan Mišković iz Komesarijata kaže za RTS da je na terenu pojačano prisustvo lekarskih ekipa zbog hladnoće.

U Komesarijatu za izbeglice i migracije kažu da migrantima pružaju sve neophodne informacije, nude smeštaj i prevoz do nekog od prihvatnih centara i da je na terenu više lekarskih ekipa. Uprkos svemu tome, i dalje imamo migrante na ulicama i po parkovima.

Ivan Mišković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da svako ko hoće može da se skloni od ledenih dana u neki od prihvatnih centara.

Ipak, kako kaže, mali broj ljudi prihvata da ode u centre.

"Oni imaju svoje strahove, čekaju krijumčare, ali je na nama da im ponudimo pomoć. Neke organizacije im pružaju neadekvatne informacije, ali ovde za njih nije dobro", ističe Mišković.

Komentarišući navode nevladinog sektora da čak i oni koji zatraže azil u Srbiji dugo čekaju potvrdu iz MUP-a, Mišković ističe da potvrde MUP-a budu izdate odmah.

"Da nema mesta, to ne stoji jer pokušavamo da proširimo kapacitete, čeka nas novi cenatar u Aleksincu i Kikindi, trudimo se da poboljšamo kvalitet smeštaja", ističe Mišković.

Kaže da nije momenat da slepo sledimo procedure, te da, ako neko dođe bez potvrde sa minus 17 u centar, moći će da se ugreje.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара