Milićević: Reforme, rast i razvoj ključne karakteristike budžeta

Predlog budžeta za 2017. godinu zasnovan je na realnim i zdravim osnovama, a ne na politikantstvu, rekao je šef poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević.

Ključne karakteristike Predloga budžeta su reforme, rast i razvoj, rekao je Milićević novinarima u parlamentu, navodeći da su njegove specifičnosti to što je stabilizacioni, razvojni, socijalni i štedljiv.

Izrazivši očekivanje da će rasprava o predloženom budžetu biti konstruktivna, Milićević je rekao da predloženi budžet još jednom potvrđuje da Srbija ima vladu stabilnosti, napretka i prosperiteta.

"Postavljeni su visoki ciljevi, lestvica je visoko podignuta i to je jako važno zbog budućnosti Srbije", kaže Milićević i navodi da je predloženim budžetom, za koji navodi da će biti usvojen u parlamentu u roku, predviđen najniži deficit u istoriji države.

Ocenio je da je predloženi budžet jasan pokazatelj opredeljenosti i odlučnosti vlade da uloži ogroman rad, napor i trud da bi se Srbija razvijala i da bi građani Srbije živeli bolje, te da bi životni standard građana bio bolji.

"Znaci ekonomskog oporavka su vidljivi po brojnim parametrima. Srbija danas jeste lider u regionu Zapadnog Balkana", rekao je Milićević.

Ističe da reformski put vlade nema alternative.

"Zato kada danas čujemo kritike na račun reformskog puta i teških i nepopularnih mera koje je vlada sprovodila, bilo bi dobro da čujemo šta je to alternativa, a da to nije spisak lepih želja, da to nije samo ono što bi građani želeli da čuju", navodi Milićević.

Odbacio je kao neosnovane navode opozicije da će predloženi budžet da "protrči" parlament, te da se vlada plaši rasprave.

"Naprotiv, vlada pokazuje spremnost da o najvažnijim zakonskim predlozima, budžetu za 2017, upravo vodi otvoren dijalog i raspravu u parlamentu sa poslanicima", kaže Milićević i dodaje da će najveći broj članova vlade biti prisutan danas na sednici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије