Uhapšen napadač iz staračkog doma na jugu Francuske

Napad na starački dom u Francuskoj nema veze sa terorizmom. Osumnjičeni je uhapšen.

Uhvaćen je ubica jedne žene zaposlene u domu za stare u Francuskoj, saopštile su večeras vlasti, dodavši da zločin nema veze sa islamističkim terorizmom.

Državni tužilac grada Monpeljea, Kristof Bare, rekao je za AFP da je 47-godišnjak priveden mirno.

Taj otac dvoje dece koji je služio u desantnim snagama, ali nije bio profesionalni vojnik, davno je radio u tom staračkom domu, rekao je izvor blizak istrazi. Sada je nezaposlen i izdržava se od sitnih poslova, kao što su popravke bicikala.

Tužilac Bare je izjavio da nije poznat motiv sinoćnog ubistva 54-godišnje žene u Domu "Zeleni hrastovi" za penzionisane sveštenike, časne sestre i druge koji su radili u misijama u Africi.

Vanredno stanje uz pojačane mere obezbeđenja je u Francuskoj na snazi već godinu dana, od napada Islamske države u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi, a islamistički ekstremisti su jula u katoličkoj crkvi u Normandiji ubili i jednog sveštenika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара