Kraj "Latinice"?

Autor emisije "Latinica" na HRT-u Denis Latin odbio da emisiju radi uživo i zatražio premeštaj iz Informativnog u Zabavni program. Programski savet HRT-a podržao svog novinara posle spora oko intervjua sa Štefanom Fileom.

Programski savet Hrvatske radio-televizije je, u okviru rasprave o predlogu programskog usmerenja za ovu godinu, razmotrio probleme oko ponovnog emitovanja emisije "Latinica", koja je, nakon pauze, ponovo trebalo da bude na HRT-u.

Međutim, pošto njen urednik Denis Latin, po rečima glavnog urednika informativnog programa HTV Renata Kunića, emisiju ne želi raditi uživo, iako na tome insistira HRT, "Latinica" najverovatnije neće uskoro ponovo početi da se emituje.

Latin je taj zahtev odbio i zatražio premeštaj iz Informativnog u Zabavni program.

Kategorički je odbacio optužbe da bi emisija trebalo da ide uživo kako bi bile otklonjene mogućnosti "manipulacije" izjavama gostiju u montaži, prenose hrvatski mediji.

Latin i njegova emisija poslednjih godina su bili "na ledu", a najviše mu se zameralo da je postalo gotovo pravilo da u emisijama nema pravilno zastupljene "obe strane" tema i problema kojima se bavi.

Tada glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak-Srzić skinula je "Latinicu" s programa prošle godine kada je krajem leta počela da bude aktulena priča da će se Latin kandididovati za predsednika države.

Programski savet HRT-a je na sednici podržao svog novinara Gorana Rotima u sporu sa delegacijom EU u Zagrebu, koja je vršila pritisak na njega zbog razgovora s novim komesarom za proširenje Štefanom Fileom.

Nezadovoljni načinom Rotimovog vođenja razgovora, u kome je Filea bez najave pitao za situaciju o grčkom deficitu, njemu su iz Delegacije EU u Zagrebu upućene elektronske poruke da će mu zabraniti ili onemogućiti buduće razgovore s visokim evropskim zvaničnicima, tvrde u HRT-u.

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva na HTV o tome je izvestio javnost, a šef Delegacije EU Paul Vandoren lično je pisao Rotimu zbog "izolovanog izgreda" i izrazio žaljenje i izvinjenje zbog "neprimerene komunikacije".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво