Sefić u rukama srpske policije

Sanjin Sefić će biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima koji uređuju oblast ekstradicije, poručuje ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je večeras izjavio Tanjugu da se Sanjin Sefić, koji se sumnjči da je automobilom usmrtio dve devojke u Sarajevu, nalazi u rukama srpske policije i da će biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima koji uređuju oblast ekstradicije.

"Bićemo u kontaktu sa kolegama iz BiH kako bismo što brže okončali kompletan postupak. Ljude uvek pogode događaji poput stradanja nedužnih devojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji način ogreše o zakon neće moći da nađu utočište u Srbiji", naveo je Stefanović.

Kantonalni sud u Sarajevu potpisao je naredbu za raspisivanje poternice za Sanjinom Sefićem, koji je pregazio dve devojke u Sarajevu i potom pobegao u Srbiju, i rešenje o određivanju pritvora.

To je za BHRT ranije potvrdila sudija u Kantonalnom sudu Sarajevo Jasmina Begić.

Ta televizija navodi da će naredba biti prosleđena MUP-u Kantona Sarajevo, a potom i Interpolu, koji će zatražiti od MUP-a Srbije da uhapsi i izruči Sefića Bosni i Hercegovini.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji naše zemlje ima prebivalište ili boravište.

"Pripadnici MUP-a Srbije pružiće svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, u skladu sa zakonima Republike Srbije i drugim međunarodnim propisima", rekao je ministar Stefanović.

Ipak, naveo je ministar, treba imati u vidu da do ovog trenutka Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova BiH nije raspisalo međunarodnu crvenu poternicu, koja je ujedno i nalog za hapšenje.

"To znači da ne postoji zakonski osnov za lišenje slobode lica koje se sumnjiči za ovo krivično delo", istakao je Stefanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Nemanja Pantić, načelnik Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije, rekao je medijima u BiH da je od MUP-a Federacije BiH sinoć oko 23.45 dobio obaveštenje da je Sanjin Sefić, prema njihovim podacima, prebegao u Srbiju na graničnom prelazu Uvac, što je MUP Srbije, kako je rekao, potvrdio.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара