Živković: Opozicija mora da izađe sa jednim kandidatom

Sve velike promene u Srbiji su počinjale promenom predsednika, a predsednički izbori sledeće godine su prilika da se Srbija vrati na pravi put, izjavio je predsednik Nove stranke Zoran Živković i naglasio da proevropska i prodemokratska opozicija mora da izađe sa jednim kandidatom.

Proevropska, prodemokratska opozicija mora da izađe sa jednim kandidatom, to nije pitanje volje, da li smo spremni, niti da li smo hrabri i pametni, to je obaveza, naglasio je Živković.

Sve naše razlike ne bi trebalo da su tolike da nas spreče da u obavezu i uradimo, rekao je na Osmoj  Konferenciji Nove stranke, na kojoj je glavna tema konsolidacija opozicije i priprema za predsedničke izbore, kao i za Grad Beograd.

Kako je Živković ukazao, u tome ne treba tražiti najširi opozicioni blok, to nije bilo ni 2000. jer je opozicija širok pojam, i u parlamentu i van njega, ima nepomirljivih stranaka.

Najnoviju situaciju u dijalogu sa Prištinom, on je nazvao "farsom oko Kosova".

"Sve je to Aleksandar Vučić potpisao, sve to piše u Briselskom sporazumu. Ko je kriv, on! Odgovoran čin bi bio da podnese ostavku, a ne da nas laže i ubeđuje da je to ponovo svetska zavera protiv Srbije", rekao je Živković.

Zasedanje vlade izvan Beograda, Živković je okarakterisao kao pokušaj da se u Srbiji oživi "humoristički program Monti Pajton", a prema njegovoj oceni biće tragikomičan.

Nepristojno je vređati građane tako što ćete im reći evo mi smo blizu vas, tako što smo došli u nišku kasarnu, rekao je Živković.

"Građanima Srbije treba posao, treba dobra vlada, odgovorna država, odgovorno pravosuđe - da znamo ko je srušio tri barake u Savamali, da znamo ko gradi Beograd na vodi, ko je kriv za ubistvo sedmoro ljudi u helikopteru, šta je sa "koferčetom', Mobtelom, Bambiledom i 24 privatizacije? Zašto nam odlaze najbolji stručnjaci i deca, beže iz Srbije", naveo je on.

Predsednica Saveta Nove stranke Vesna Rakić-Vodinelić ocenila je da se u ovom trenu čini se da jedinstva opozicije nema dovoljno.

Solidarnost stranaka koje se bore protiv pogubnih rezultata ove vlasti je nešto što nam treba, drugo pitanje je na koji način se to postiže, smatra ona.

Prema njenoj oceni, izmeštanje vlade van Beograda, u Niš je ne samo populizam, već i demagogija.

"Ni u jednoj organizovanoj državi državni ne radi jedan čovek sve državne stvari, niti može, a ako pokušava to - promoviše autoritarizam", zaključila je Vodinelić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара