Šesti protest Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd", zahtevi isti

Na protestu ispred Skupštine grada, predstavnici Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" danas su ponovo zatražili odgovornost i ostavke onih koji stoje iza rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali i pozvali pravosudni sistem da radi.

"Po šesti put smo se okupili ovde da pitamo: Ko stoji iza famoznih fantomki? Sve nas je više i dobijamo podršku iz mnogih gradova sveta", rekla je predstavnica Inicijative okupljenima, sa improvizovane govornice postavljene na kamionu.

Ona je pročitala pismo podrške gradonačelnice Barselone iz pokreta "Zajedno za Barselonu".
Radomir Lazović iz Inicijative rekao je da se "front širi i da je Beograd naš grad", kao i Novi Sad, Niš, Požega, Subotica, Mladenovac i drugi gradovi iz kojih su građani došli na protest.

Predstavnica pokreta "Podržimo RTV" Sanja Kljajić je rekla da traže ostavke i gradskih vlasti u Beogradu i rukovodstva RT Vojvodine.

Filip Vukša iz Beograda kritikovao je gradonačelnika Sinišu Malog, tvrdeći da je Mali ranije njega kritikovao zbog velikog broja prijava protiv gradskih inspekcijskih službi koje je podneo zbog njihovog nerada.

Milica Lukšor iz Zrenjanina je govorila o lošem položaju zaposlenih u tom gradu, i još gorem položaju onih, kako je rekla, koji su ostali bez posla.

Skupu su prisusustvovali i stariji sugrađani, mahom aktivisti nevladinih organizacija.
Učesnici su nosili transparente, zastave, zviždaljke, protest je pratila muzika sa razglasa.
Pažnju građana na protestu posebno je privukao Ljubiša Preletačević Beli, lider pokreta "Sarmu probo nisi" iz Mladenovca, koji se ispred gradske skupštine rado pozdravljao i slikao sa svima koji su to želeli.

Učesnici protesta su se od Skupštine grada Ulicom kralja Milana uputili ka Katanićevoj ulici iznad Slavije, gde je sedište Višeg javnog tužilaštva koje vodi pretkrivični postupak u slučaju "Savamala".

Oni su se kretali od Terazija, onda Ulicom kralja Milana, gde je policija blokirala za saobraćaj jednu traku za prolazak kolone, pa preko Slavije ka Tužilaštvu u Katanićevoj.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије