Obama se ipak neće sastati sa predsednikom Filipina

Američki predsednik Barak Obama neće se sastati sa predsednikom Filipina Rodrigom Duterteom na skupu Saveza zemalja jugoistočne Azije, saopštila je Bela kuća.

Sastanak dvojice državnika je trebalo da se održi na marginama samita Saveza zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) u Laosu, prenela je agencija AP.

Duterte je poslednjih nedelja izložen oštroj kritici svetske javnosti, pošto je od početka njegovog mandata krajem maja na Filipinima ubijeno više od 2.000 navodnih dilera droge i narkomana, a Obama je planirao da na tu temu razgovara sa njim.

Duterte je, međutim, u ponedeljak izjavio da Obama ne treba da se bavi pitanjem masovnih ubistava narko dilera pod njegovom komandom, ili će mu reći da je "kučkin sin" i psovaće ga na samitu u Laosu.

Portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Ned Prajs je rekao da će se Obama, umesto sa Duterteom, sastati sa predsednicom Južne Koreje Park Geun-hje.

Duterte je danas izrazio kajanje zbog bujice reči koje je izgovorio protiv američkog predsednika Baraka Obame pri čemu ga je nazvao "kučkinim sinom", javlja AFP.

"Iako je naposredan uzrok bio moj žestok komentar na pojedina novinarska pitanja koja su iznela na videlo našu zabrinutost i uznemirenost, žalimo što je to iskazano kroz lični napad na predsednika SAD", saopštio je Duterte.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије