Bivšem vaterpolisti ponavlja se suđenje za silovanje

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je bivši vaterpolista Crvene zvezde Miljan Čolović bio osuđen na tri godine zatvora zbog silovanja kućne pomoćnice u svom stanu u "Belvilu" u novembru 2014. godine. Oslobođen je i za pokušaj silovanja žene u Banjičkoj šumi mesec dana kasnije, objavljeno je na sajtu tog suda.

Sud je Čoloviću do daljeg produžio pritvor u kojem je više od 20 meseci. Istom odlukom naloženo je da mu se suđenje ponovi pred Višim sudom u Beogradu.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda za osuđujući deo presude, navodi se da su osnovane žalbe branilaca okrivljenog u kojima se navodi da je prvostepeni sud propustio da ceni reššenje Advokatske komore Beograd o privremenoj zabrani bavljenja advokaturom advokatu koji je Čoloviću bio postavljen za branioca po služžbenoj dužžnosti prilikom iznoššenja odbrane kod tužioca.

Što se tiče oslobađajućeg dela presude, Apelacioni sud je usvojio žalbu tužioca zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, s obzirom da prvostepeni sud za svoj zaključak da - nije dokazano da je Čolović izvršio krivično delo silovanje u pokuššaju, nije dao dovoljno jasne i argumentovane razloge.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара