Vulin: Vlada se bori da spreči priznavanje nezavisnosti KiM

Vlada Srbije, uprkos pritiscima, nastavlja borbu da spreči priznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i podsetio da je talas priznavanja zaustavljen još dok je on bio na poziciji direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Vulin je novinarima rekao da je vlada ušla u dijalog sa Prištinom i međunarodnoj zajednici objasnila da će taj dijalog biti otežan ukoliko se budu dešavala jednostrana priznanja i tako kršila i pozicija međunarodne zajednice i otežavala pozicija Srbije.

"Ne možete od nas očekivati da u dobroj meri razgovaramo o normalizaciji, o poboljšanju kvaliteta života na Kosovu i Metohiji uz poštovanje statusne neutralnosti u skladu sa Rezolucijom 1244, a u isto vreme priznavati nezavisnosti. To je međunarodna zajednica dobrim delom razumela", istakao je Vulin.

Naveo je da je to bio dosta efikasan put, uz učešće diplomatije koja je ukazala da se međunarodno pravo mora poštovati.

Na pitanje da li je i sada to tema na vladi, Vulin je rekao da članovi vlade uvek govore o tome i da je posao svakog ministra da brine o Kosovu i Metohiji i onima koji tamo žive.

"Rezultati glasanja u Unesko govore koliko vlada radi na tome", zaključio je Vulin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво