Nove mere bezbednosti i racije u Nemačkoj

Policija je izvršila niz racija u potrazi za osumnjičenima za terorizam u gradovima na zapadu Nemačke a ministar Tomas de Mezijer predložiće u četvrtak nove mere bezbednosti.

Ministar takođe planira da uvede "pretnju po javnu bezbednost" kao novi razlog za deporatciju migranta.

Lekarima će biti ukinuta obaveza poverljivosti u specijalnim slučajevima kako bi mogli da informišu vlasti u slučaju da neki od njihovih pacijenata predstavljaju potencijalnu pretnju za stanovništvo, objavio je "Bild".

Očekuje se da će Mezijer iduće nedelje zajedno sa regionalnim ministrima unutrašnjih poslova iz vladajuće CDU i CSU potpisati i deklaraciju o daljim bezbednosnim i antiterorističkim merama, koje uključuju zabranu nošenja burke, dvojnog državljanstva i pojačano prisustvo policije u vozovima kao i na železničkim stanicama i aerodromima, prenosi AFP.

U međuvremenu, policija je izvršila racije u Severnoj Rajni-Vestfaliji, između ostalog u gradovima Duisburg i Dortmunt, a na meti su bili propovednici osumnjičeni za regrutovanje mladih za borbu u Sirji i Iraku, prenosi Rojters.

Mere bezbednosti u Nemačkoj su podignute na visok stepen posle niza napada proteklog meseca, za koje je odgovornost preuzela takozvana Islamska država.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 08. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије