Zukorlićevo pismo podrške Erdoganu i turskom narodu

Narodni poslanik iz reda Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić uputio je pismo podrške predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, njegovoj vladi i turskom narodu, povodom pokušaja dela vojske da sruši ustavni poredak te države i preuzme legitimnu i legalno izabranu vlast.

Uz podršku odlučnoj borbi na, kako kaže, putu očuvanja jake, stabilne, razvijene i slobodne Turske, Muamer Zukorlić je poručio da je BDZ Sandžaka sa "ogorčenjem i zabrinutošću" pratila događanja u toj zemlji.

U pismu podške dostavljenom medijima navodi se da su Turska i turski narod "veoma važan faktor za Bošnjake, kao i druge narode i države na Balkanu i šire".

"Teško je zamisliti stabilnost ovog prostora bez jake i stabilne Turske", naveo je Zukorlić i podsetio da je svojevremeno i Islamska zajednica u Srbiji bila suočena sa pokušajem puča 2007. godine.

"Mi znamo koliko je bolno kada grupa ljudi bez legitimiteta, sa adutom sile, uz podršku nedobronamernih struktura, pokuša, rušeći pravni poredak, preuzeti vlast u jednom sistemu", naveo je Zukorlić.

Poručio je da, ipak, onaj ko ima stvarni legitimitet i većinsku podršku naroda koji iskaže spremnost da se bori za svoju slobodu i dostojanstvo neće biti poražen od onih koji porobljavanjem drugih žele da prigrabe vlast.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара