Rama: Najveći problem Srbije i Albanije je Kosovo

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da su odnosi Srbije i Albanije dobri, ali da je najveći problem dve zemlje odnos prema statusu Kosova.

"Nepriznavanje Kosova je znak da još ne postoji spremnost za otvorenim suočenjem s prošlošću i budućnošću", rekao je Rama u intervjuu za Večernje novosti.

Ocenio je da su i Srbija i Kosovo uspostavili bolje odnose.

"To je postignuto zahvaljujući liderstvu Aleksandra Vučića, kao i sa druge strane, Hašima Tačija, Ise Mustafe i ostalih, koji su omogućili napredovanje dijaloga između Srbije i Kosova", rekao je Rama.

Rama je rekao da Srbija i Albanija danas rade zajedno i trguju međusobno i da su saglasni sa tim šta je najbolje za njihove narode.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије